De kamervraag
Image default
Bedrijven

Halogeen vervangen voor LED

Halogeen vervangen voor LED

In veel woonruimten en bedrijfsruimten wordt aan de dag van vandaag nog steeds gebruik gemaakt van halogeenverlichting. Door halogeen te vervangen door LED kun je jaarlijks veel energie, en daarmee dus ook een aardig bedrag besparen. Naast dat LED verlichting energiezuiniger is ten opzichte van halogeenverlichting, heeft halogeen vervangen voor LED- verlichting nog andere voordelen.

De voordelen van LED- verlichting

Wanneer je nog gebruik maakt van halogeenverlichting, zal het je vast wel eens opgevallen zijn dat deze lampen behoorlijk warm kunnen worden. Zeker wanneer je deze verlichting een aantal uren aan hebt staan. Bij LED-verlichting is dit niet het geval. Deze verlichting wordt namelijk niet warm en kun je daarom dan ook moeiteloos uren laten branden. Tevens zijn de branduren van LED-verlichting vele malen hoger dan die van halogeenverlichting. Het is dan ook aan te raden om op zoek te gaan naar een topmerk zoals Osram LED, wanneer je tot op heden nog gebruikt maakt van halogeenverlichting. LED-verlichting lijkt misschien in verhouding duurder dan halogeenverlichting, maar op de langere termijn zal dit zeker niet het geval zijn. Je zal zien dat je de aanschafwaarde uiteindelijk dubbel en dwars terugverdient wanneer je na een tijdje naar je energieverbruik gaat kijken.

Energieverbruik bij verlichting

Zeker in bedrijfspanden, waaronder fabriekshalen en kantoorruimten, brandt de verlichting meerdere uren per dag. Juist om deze reden is het dan ook geen overbodige luxe om de verlichting in deze ruimten te vervangen voor LED-verlichting. Je wilt immers als eigenaar van een kantoor- of bedrijfspand, geen onnodige energiekosten betalen. In veel bedrijfsruimten wordt gebruik gemaakt van paneelverlichting. Dit om een ruimte zo goed mogelijk te kunnen verlichting. Wanneer jij in jouw bedrijfspand nog geen LEd verlichting hebt, maar nog gebruikt maakt van halogeenbuizen, is het aan te raden om op zoek te gaan naar LED lampen van Noxion. Deze fabrikant produceert onder andere LED- panelen die uiteindelijk voor een flinke daling in je energiekosten zullen gaan zorgen. Het is dan ook nooit te laat om halogeen te vervangen door LED.

https://123lampenshop.nl/