De kamervraag
Image default
Gezondheid

De juiste advocaat bij letselschade

De beste letselschade advocaat Dordrecht zoekt graag voor jou uit of je recht hebt op een claim bij letselschade. We bekijken de zaak om zo te kijken waar we mee te maken hebben, en stellen eerst vast of je zelf schuldig bent of de andere partij. Vervolgens kijken we hoeveel schadeclaim je kunt krijgen, en doen we er alles aan dat je die zo snel mogelijk krijgt. We hebben goed team van adviseurs met veel ervaring in het vak, die jou graag willen helpen. 

Wie is schuldig en moet betalen? 

Het kan soms lastig zijn om te bepalen wie er nou schuldig is, en het kan soms lang duren voordat dit is uitgezocht. Zo is bij letsel door dieren vrijwel altijd de eigenaar van het dier schuldig, hij laat zijn hond loslopen. Bij een verkeersongeluk kijken we naar wie de overtreding begaan heeft, zo wordt er dan vaak een alcohol test gedaan. Bij bedrijfsongevallen wordt er gekeken onder welke omstandigheden het is gebeurd. Heeft het bedrijf niet de juiste veiligheidsmaatregelen getroffen dan zijn hun schuldig. Bijvoorbeeld door hun werknemers niet in de juiste kleding te laten werken. Maar het kan ook zijn dat juist de werknemer schuldig is omdat hij geen gebruik maakt van de kleding die je aan moet, dan is het de fout van de werknemer.   

Soorten letselschade die kunnen worden geclaimd

Er zijn meerdere oorzaken van letselschade waarbij er een claim kan worden geplaatst. Zo hebben wij veel zaken waarbij de schade door een dier is gekomen, doordat sommige honden loslopen en iemand aanvallen en meerdere keren bijten. Bedrijfsongevallen komen ook vaak voor met name in fabrieken, waar er veel met machines en met gereedschap wordt gewerkt. En tot slot verkeersongevallen door aanrijdingen, of wilde dieren die de weg oversteken. Ook door sport gebeuren er vaak ongelukken, zoals bij de voetbal omdat het een contactsport is.