De kamervraag
Image default
Bedrijven

Kantoorruimte huren in een bedrijfsverzamelgebouw

Wanneer u als bedrijf professionele kantoorruimte zoekt kunt u tegenwoordig steeds vaker een kantoor huren in een bedrijfsverzamelgebouw zoals bij Franklin business center in Duiven. Maar wat kun je verwachten van een bedrijfsverzamelgebouw en is dit wel verstandig als ondernemer. Kortom wat zijn de aandachtsgebieden en voor en nadelen van een kantoor op een dergelijke locatie.

De voordelen van de flexibiliteit

Wanneer u als ondernemer net met uw eigen bedrijf begonnen bent is het wellicht de vraag of het direct verstandig is om een kantoor te huren. Een kantoor heeft natuurlijk een professionele uitstraling en uw klanten kunt u hier met een gerust hart ontvangen. Maar is dit ook als starter belangrijk? Welnu uit onderzoek blijkt dat juist een kantoor voor bedrijven een wisselwerking heeft en uiteindelijk ook uw bedrijf succesvoller maakt. Natuurlijk begint u net kies dan voor een werkplek en niet direct een volledig kantoor. Maar de wisselwerking tussen de mede huurder zorgen al voor strategische samenwerkingen en uitstekende onderlinge zakelijke relaties. Ook zie je dat deze huurders van een kantoorpand vaak langer blijven zitten en uiteindelijk een groter kantoorpand nemen. Simpelweg omdat ze groeien.

Maar welk type van kantoorruimte moet je dan kiezen?

Wanneer u al enige tijd bestaat kunt u wellicht de mogelijkheid benutten om een eigen kantoorpand te betrekken. Let wel op want ook als u zelfstandig huurt zullen de kosten aanzienlijk kunnen oplopen wanneer u veel faciliteiten zelfstandig moet gaan regelen. Wanneer u een grotere ruimte huurt bij een bedrijfsverzamelgebouw is dit zeker gunstiger voor de langere termijn. De kleinere bedrijven kunnen hier zeker prima hun plek vinden want naast alle voordelen van de gemeenschappelijke resources is er voldoende mogelijk qua groei en natuurlijk de samenwerking tussen bedrijven. Voor de starter is het belangrijk dat er binnen een beperkt budget de mogelijkheid is tot het huren van een werkplek en eventueel zelfs een vergaderruimte. We zien vooral in grote steden steeds vaker kantoorverzamelgebouwen ontstaat omdat er veel jonge bedrijven zijn die snel groeien.

 

Gerelateerde artikelen

Poorten voor de oprit van uw woning

Goud verkopen of verpanden?

Een vergaderzaal huren in Arnhem bij Vonk360