De kamervraag
Image default
Bedrijven

Een dagje Tilburg? Dit kun je gaan doen!

Een dagje Tilburg? Dit kun je gaan doen!

Tilburg is een geliefde stad door veel studenten en dat blijkt ook wel uit het studentenaantal. Ruim 30.000 studenten studeren in Tilburg. De stad heeft een bloeiende horeca, veel sportfaciliteiten en daarnaast kun je genieten van kunst en cultuur. Heb je rijles gehad bij een rijschool in Waalwijk, dan ben je vast vaak door Tilburg gereden, wat veel frustraties kan hebben opgeleverd. Wanneer je Tilburg bezoekt dan kun je namelijk beter wandelen en fietsen door de stad. Ben je van plan om een dagje naar Tilburg te gaan, dan begrijpen wij dat goed. De stad is erg veelzijdig en in dit artikel hebben we de leukste bezienswaardigheden voor je opgesomd.

De Piushaven

Vooral in de zomer kun je goed vertoeven in de Piushaven van Tilburg. Het is een van de meest levendige plekken van de stad, waar je veel activiteiten vindt. Met je rijschool in Waalwijk zal je hier waarschijnlijk niet geweest zijn, maar het is zeker aan te raden. Denk aan activiteiten watersport, zoals zwemmen, roeien en suppen. Het kan allemaal in de Piushaven, naast dat je er ook heerlijk kunt genieten op de gezelligste terrassen.

Doloris’ Meta Maze

Houdt je van een echte ervaring? Dan is een bezoekje aan Doloris’ Meta Maze zeker aan te raden. Het geeft je een surrealistische ervaring die eigenlijk niet te omschrijven is door bezoekers. De een noemt het een driedimensionale schilderij en de ander vergelijkt het als een trip, maar dan zonder bepaalde middelen. Het is dan misschien ook niet verstandig om hierna in de lesauto van de rijschool in Waalwijk te stappen. Ga na deze ervaring zeker naar de rooftop bar, want hier kun je genieten van de lekkerste gerechten uit verschillende werelddelen.

Natuurmuseum Brabant

Wie houdt er nu niet van een natuurmuseum? Leer in het Natuurmuseum Brabant meer over de natuur en het landschap in Noord-Brabant. Het museum beschikt over permanente en tijdelijke tentoonstellingen, waardoor er altijd iets nieuws te beleven is. Daarnaast loop je een 15-meter lange potvis tegen het lijf, net als een mammoet en een sabeltandtijger.

https://rijschoolintilburg.nl/rijschool-waalwijk/