De kamervraag
Image default
Bedrijven

4 voor- en nadelen van werken voor een detacheringsbureau

Weet je nog niet zeker of je een tijdelijk contract fijner vindt of dat je toe bent aan een vast contract? In dat geval kun je overwegen om voor een detacheringsbureau te werken. Wij hebben enkele voor- en nadelen voor werken voor een detacheringsbureau zorg op een rijtje gezet.

Je hebt een vast contract

Een voordeel is dat je bij een detacheringsbureau zorg wél een vast contract hebt, wat natuurlijk zorgt voor rust in je leven. Dit heb in mindere maten wanneer je een tijdelijk contract hebt, want je loopt het risico dat je aan het einde van een tijdelijk contract geen vast contract krijgt aangeboden. Dit kan een teleurstelling zijn en tegelijkertijd moet je vol goede moet op zoek naar nieuw werk. Wij snappen dat dat lastig is.

Je bent flexibeler in je werkkeuze

Wanneer je iemand bent die toch graag van werkplek wisselt, is dat bij een detacheringsbureau geen probleem. Het bureau kan voor jou ander werk zoeken, terwijl je gewoon je contract behoudt. Stiekem solliciteren is dus niet nodig.

Nadeel: Je profiteert niet altijd van de extra’s op jouw werkplek

Een contract bij een detacheringsbureau zorg is dus niet hetzelfde als een contract bij het bedrijf zelf. Je krijgt bijvoorbeeld het salaris dat het detacheringsbureau je toekent en niet het salaris dat vaste werknemers krijgen. Natuurlijk zal hier niet veel verschil in zitten, maar houd er rekening mee dat je dus niet altijd in aanmerking komt voor loonsverhoging of een eventuele bonus.

Nadeel: Het kan zijn dat je van locatie wisselt

Het voordeel van flexibel werken kan ook een nadeel zijn als je graag op een vaste plek werkt zoals in een ziekenhuis. Mogelijk moet er ooit bezuinigd worden en dan kan het zijn dat jij een van de eersten bent die weg moet.

https://healthz.eu/detachering-in-de-zorg/