De kamervraag
Image default
Bedrijven

Bouw een vergunningsvrije dakkapel aan voor extra ruimte en licht

Een vergunningsvrije dakkapel biedt een hoop voordelen voor een goede prijs. U zou uw huis bijvoorbeeld van extra daglicht willen voorzien, maar zoekt ook naar een oplossing die extra ruimte creëert? Een dakraam valt dan af. Een dakkapel biedt wel mogelijkheden, maar in veel gevallen moet u hiervoor een omgevingsvergunning aanvragen. De uitbouw van een dakkapel moet aan bepaalde regelgeving voldoen, en de aanvraag hiervoor loopt via de gemeente. Hier gaat tijd in zitten en er zijn kosten aan verbonden. Met een vergunningsvrije dakkapel mag u binnen specifieke voorwaarden uitbouwen zonder vergunning, en geniet u toch van de voordelen van zowel extra daglicht als extra ruimte.

Vergunningsvrije dakkapellen: waar vindt u die?

BASkapel is producent van zowel reguliere dakkapellen als de unieke BASkapel. Deze BASkapel is vanwege het specifieke ontwerp een voorbeeld van een dakkapel die in veel gemeenten vergunningsvrij aangebouwd mag worden. Daarbij is het ontwerp zo vervaardigd dat het ook maximaal het daglicht binnenlaat. Dit komt door de schuin geplaatste vensters in de uitbouwconstructie. Deze schuine ramen vangen veel meer licht dan de verticale ramen in een traditionele dakkapel. Zo geniet u dus van optimaal zonlicht in uw woning, en biedt de BASkapel in veel gevallen net zoveel ruimtewinst als de aanbouw van een reguliere dakkapel.

Snelle plaatsing van uw gekozen dakkapel

BASkapel produceert de vergunningsvrije dakkapel voor u, met uitzondering van de dakvensters. Deze dakvensters zijn van het kwalitatief sterke merk VELUX. U kiest zelf welke glastype past bij uw wensen. Zo kunt u kiezen voor een glas dat extra isoleert of geluid extra dempt, maar ook veiligheidsglas of zelfreinigend glas is mogelijk. De BASkapel wordt in de werkplaats volledig op maat voor u gemaakt en prefab bij u geleverd. Op deze manier is een snelle plaatsing gegarandeerd. Binnen een dag kun u al genieten van alle voordelen van uw BASkapel.

https://www.baskapel.nl/