De kamervraag
Image default
Bedrijven

Beugels

Vanaf de puberteit is het steeds gebruikelijker voor kinderen of jongvolwassenen om een beugel te hebben. Zij krijgen dan een eentje aangemeten door een orthodontist. Het verschilt dan ook wat voor beugel er wordt verkregen door de persoon. De stand van de tanden heeft veel invloed op de beugel die verkregen gaat worden. Zo kunnen tanden naar binnen of naar buiten staan. Dit zorgt ervoor dat de patiënt wordt uitgerust met een blok beugel of een slotjes beugel. Een blok beugel kan worden uitgedaan door de persoon zelf. Tevens zou de persoon een buitenboordbeugel kunnen krijgen, deze wordt bevestigd aan de beugel, dit zorgt ervoor dat deze meer druk uitoefent en het proces versneld wordt zo nodig.

Ook steeds meer volwassene krijgen een beugel, zij willen af van hun vaak minder mooie tanden, zij willen rechte tanden omdat dit een stuk netter staat. Tevens kunnen mooie tanden gezien worden als een statussymbool, mensen met lelijk tanden kunnen over het algemeen minder serieus gnomen worden. Ook kan men dit vies vinden, terwijl de persoon dit helemaal niet hoeft te zijn. Daarom hebben velen de overwegingen bekeken en besloten om een beugel te nemen. Hierdoor krijgen zij een mooie lach en kunnen zij stralen. Een beugel volwassene is dus helemaal niet gek meer.

Maar soms kan een beugel niet direct geplaatst worden of er is eerst een kaakcorrectie nodig om de beugel te kunnen plaatsen, de patiënt moet dan eerst langs een kaakchirurg. Deze zorgt er dan voor dat kaak in correcte houding wordt gezet. Deze behandeling wordt niet alleen ingezet als hulpmiddel, soms is deze een noodzaak om weer normaal te kunnen eten. Zo kan men veel last krijgen van een kaak die niet helemaal correct in de mond staat. Om die reden zijn zij dan tevreden als alles achter de rug is en dat de wonden zijn hersteld.

http://www.orfeokliniek.nl/