De kamervraag
Image default
Bedrijven

Belt conveyors voor een beter productieproces

Een transportsysteem wordt ook wel een belt conveyor genoemd. Zo’n systeem is verkrijgbaar voor ieder soort bedrijf, of er binnen het bedrijf nu voedsel, geneesmiddelen, meubels of auto-onderdelen worden geproduceerd. De mogelijkheden met betrekking tot transportsystemen zijn enorm. Door gebruik te maken van zo’n systeem is het mogelijk om veilig, efficiënt en kostenbesparend te werken. Zo kun je met behulp van een belt conveyor onder andere besparen op het intern transporteren van producten of op het sorteren van producten. Ook is het draaien van een snellere productie met behulp van een transportsysteem mogelijk. Omdat de mogelijkheden met betrekking tot een transportsysteem zo groot zijn, kunnen deze systemen binnen tal van verschillende branches gebruikt worden.

 

De voedingsmiddelenindustrie

Een belt conveyor is zeer geschikt om te gebruiken binnen de voedingsmiddelenindustrie. Dit komt onder andere omdat het productietempo binnen deze industrie ontzettend hoog is. Hierdoor komt het regelmatig voor dat er allerlei voedingsproducten over de fabrieksvloer rollen. Om dit tegen te gaan is het gebruiken van een transportband aan te raden. Hiermee kun je zoveel mogelijk voedselverspilling tegengaan waardoor je efficiënter kunt produceren. Een transportband is geheel op maat verkrijgbaar. Je kunt dus iedere vierkante meter binnen de fabriekshal benutten en tevens ruimtebesparend werken. Er kunnen namelijk allerlei haakse bochten in zo’n transportsysteem gemaakt worden zodat de transportband zo min mogelijk plaats inneemt.

 

De farmaceutische industrie

Ook binnen de farmaceutische industrie kan een transportband een uitkomst bieden. Dit soort belt conveyors zorgen ervoor dat er efficiënt, veilig en snel gewerkt kan worden. Het is namelijk niet de bedoeling dat er allerlei geneesmiddelen op de grond van een fabriekshal vallen.

Op het moment dat je interesse hebt in een transportband is het slim om hierover contact op te nemen met een specialist. Hierdoor beschik je straks over een op maat gemaakte oplossing.

 

 

https://www.fssolutions.nl/conveyors/belt-conveyor/