De kamervraag
Image default
Bedrijven

3 tips voor bewegwijzeringsborden buiten

Bewegwijzeringsborden zijn er voor binnen- en voor buitengebruik. Wilt u bewegwijzering voor buiten? Dan zijn hier speciale borden voor die goed bestand zijn tegen bijvoorbeeld de weersinvloeden. Het is immers niet de bedoeling dat de opdruk al snel niet meer te lezen is, doordat de zon of regen deze heeft vervaagd. U kunt maatwerk bewegwijzeringsborden voor buiten laten maken. U kunt hiervoor bijvoorbeeld bij SIGN-PARTNERS terecht, waar de bewegwijzering volledig op basis van uw wensen en eisen wordt gemaakt. Waar moet u dan rekening mee houden bij het laten maken van deze borden? Wij geven u graag 3 praktische tips!

1. Zorg voor de juiste kleurcombinaties

Wanneer u op de openbare weg eens goed om u heen kijkt, dan ziet u dat alle borden die u tegenkomt bewuste kleurencombinaties bevatten. Omleidingen worden aangeduid met gele borden die zwarte tekst bevatten en blauwe borden met witte tekst verwijzen u naar plaatsen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer u zelf bewegwijzeringsborden voor buiten laat maken. De kleuren moeten voldoende van elkaar afwijken om ze goed van elkaar te onderscheiden. Daarnaast moet het bord ook goed leesbaar blijven bij hevige regenval of een sterk stralende zon.

2. Kies voor een groot formaat letters op de borden

Een bewegwijzeringsbord wordt vaak gezien vanuit een rijdende auto. Dit betekent dat bestuurders geen tijd hebben om aandachtig te lezen wat er op het bord staat. Daarom is het heel belangrijk om de tekst kort en bondig te houden, direct duidelijk en natuurlijk in letters van een groot formaat. Het mag niet zo zijn dat bestuurders flink af moeten remmen om de boodschap te kunnen lezen. Dit kan gevaar veroorzaken. Kies dus voor letters van een groot formaat en in een lettertype dat voor iedereen heel duidelijk leesbaar is.

3. Plaats de bewegwijzeringsborden op de juiste plekken

Bepaal goed waar u de bewegwijzeringsborden gaat plaatsen. Hierbij houdt u natuurlijk vooral rekening met voor wie het bord bedoeld is en waar deze persoon zich bevindt. Het bord mag ook niet verwarrend zijn. Heeft u een mededeling voor autobestuurders en wilt u het bord tussen een autoweg en een fietspad plaatsen? Zorg dan dat het bewegwijzeringsbord duidelijk naar de autoweg gericht staat en niet naar het fietspad. Het kan in bepaalde situaties ook goed zijn om rekening te houden met weersomstandigheden. Het bord mag bestuurders bijvoorbeeld niet verblinden doordat de zon er precies op schijnt. Bewegwijzeringsborden laten zich makkelijk verplaatsen. Merkt u dat een bord niet helemaal juist geplaatst is? Dan is het goed om dit direct te corrigeren.

https://sign-partners.nl