De kamervraag
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking en de bumpkey

Sloten in huis

In de praktijk blijken maar weinig mensen werkelijk te weten hoe veilig hun huishouden is. De meeste mensen hebben naast hun baan en drukke bestaan namelijk maar weinig tijd over om zich ook nog te verdiepen in de werking van sloten.
 
Er zijn echter een groep mensen in Nederland die zich fasineren voor juist precies dit. Ze zien het als een uitdaging om erachter te komen hoe sloten werken en hoe ze deze te slim af kunnen zijn.
 

Lockpick Vaardigheid

Deze bezigheid is niet voor iedereen geschikt. Je moet namelijk erg veel tijd investeren in het bestuderen van sloten. Daarnaast moet je ook nog een goede dosis creativiteit bezitten om dan een manier te vinden om deze sloten te slim af te kunnen zijn.
 
Het zijn vaak de mensen die zich al jaren verdiepen in deze vaardigheid die grote ontdekkingen doen die de wereld doen opschudden. Zoals bijvoorbeeld de ontdekking van de bumpkey. Dit was een revolutionaire ontdekking omdat plotseling 90% van alle sloten zo goed als onveilig bleken te zijn. 
Het lastige met dit soort mechanische fysieke beveiliging is dat het veel tijd en energie kost om het systeem te updaten. Iedereen moet dan namelijk in het bezit komen van een nieuw slot. Maar dan moet men zich eerst bewust worden van het gevaar. Maar in de praktijk blijkt dat veel mensen hier totaal geen overzicht van hebben.
 
Er zijn nu dus nog steeds veel mensen die een slot in gebruik nemen die kwetsbaar is voor de bumpkey methode!! Het huishouden en al de materiele bezittingen van deze mensen zijn in gevaar. Ten minste misschien niet in gevaar, maar voor zover het slot betreft geeft het dus nog maar weinig bescherming. Het lijkt meer voor decoratie geschikt te zijn.
 

Waarom lockpick technieken delen?

Maar waarom hebben ze de bumpkey methode dan in het nieuws gebracht? Nou de reden waarom lockpickers hebben besloten om dit zo groot te publiceren. Was omdat de bumpkey methode al een geruime tijd bekend was en ongeremd misbruikt kon worden. Juist omdat niemand van deze techniek af wist hadden de mensen die er wel van af wisten vrij spel en konden de technieken eindeloos misbruiken.
 
Het leek de lockpick gemeenschap dus een goed idee om dit in de media bekend te maken zodat de vrije misbruik van deze technieken gestopt kon worden. Jammer genoeg zien veel mensen dus nog steeds niet het gevaar in van deze techniek. Dit omdat op meer dan 60% van de huishoudens in Nederland nog steeds sloten te vinden zijn die kwetsbaar zijn voor deze technieken.
 

Eerlijk over lockpicking

Door eerlijke informatie te verstrekken proberen we mensen dus bewust te maken van het gevaar van deze techniek. Als ze een slot willen dat onveilig is dan houden we ze niet tegen. Maar het is oneerlijk dat als deze mensen veel geld betaald hebben voor een goed slot en ervan overtuigd zijn dat het een goed slot is. Er dan op een vreselijke manier moeten achterkomen dat dit niet het geval is geweest.


 
Voor meer informatie over deze technieken of over andere lockpick technieken raden wij u aan om zelf op zoek te gaan naar informatie op het internet. Er zijn tal van bronnen aanwezig op bijvoorbeeld YouTube of Google om erachter te komen hoe veilig jou sloten zijn. Het is maar een kleine investering als je erover nadenkt hoe vaak we sloten wel niet gebruiken en wat we er allemaal aan toe vertrouwen!

http://lockpickwebwinkel.nl/product-categorie/bypass-tools/