De kamervraag
Image default
Aanbiedingen

Een woning kopen of verkopen? Dit moet je zeker weten!

Op het moment dat je een woning wilt kopen of verkopen is het belangrijk om een aantal dingen te weten. Als je gaat verhuizen en je al een huis hebt die je moet verkopen, kan dit namelijk lastig zijn. Daarom is het belangrijk om een aantal dingen goed in je hoofd te hebben. In dit artikel gaan we daarom kijken naar wat je moet weten voordat je zomaar een woning kunt kopen of verkopen.

Woning eerst kopen of eerst verkopen?

Het is soms een beetje lastig om te weten of je je woning eerst moet kopen of eerst moet verkopen. Het kopen en verkopen van je woning kan namelijk een hele grote invloed hebben op de manier waarop je met geld om kunt gaan. Als je beide woningen op je naam hebt staan, is de kans groot dat je te maken hebt met een speciaal geval. Dit komt omdat je hierdoor soms een hypotheekaftrek bij de belastingdienst kunt doen. Echter is het wel belangrijk om hier eerst een goede overweging voor te maken. Eerst je woning verkopen kan er echter juist weer voor zorgen dat je geen huis hebt waardoor je tijdelijk verblijf nodig hebt.

Het verkopen van je huidige woning

Als je eerst wilt weten waar je aan toe bent als je een huis wilt kopen, is het verkopen van je huidige woning de beste optie waar je voor kunt gaan. Dit heeft ermee te maken dat je hierdoor weet hoeveel geld je tot je beschikking hebt. Als je te maken hebt met overwaarde van de woning die je verkocht hebt, is het mogelijk om dit geld te gebruiken om je nieuwe woning mee te kopen.

Het doel van het verkopen van je huidige woning voordat je een nieuwe woning gaat kopen, zijn de dubbele woonlasten. Als je ergens aan het wonen bent, moet je hier namelijk kosten voor betalen. Als je twee huizen hebt, kan dit veel extra kosten veroorzaken. Bij fransenkroes.nl is het mogelijk om hier advies over te krijgen en hulp te ontvangen bij de verkoop.

Eerst een woning kopen

Op het moment dat je de zekerheid hebt dat je huidige woning snel verkocht wordt, kan het een goede optie zijn om eerst een woning te kopen voordat je je woning gaat verkopen. Als dit niet lukt, is de kans aanwezig dat je dubbele lasten hebt. Eerst een woning kopen is vooral een goede optie als je je droomhuis gevonden hebt of zekerheid voor een snelle verkoop hebt.

Als je een financiële buffer hebt, is het mogelijk om de dubbele lasten hiermee op te vangen. Voor je droomwoning is dit vaak de moeite wel waard. Vooral met de hulp van Fransen & Kroes is het mogelijk om hier hulp bij te krijgen. Als je eerst een woning wilt kopen, is het hierdoor mogelijk om te voorkomen dat je te maken krijgt met problemen. Voor veel mensen kan dit erg prettig zijn om gebruik van te maken.