De kamervraag
Image default
Aanbiedingen

5 Tips voor het kopen van een occasion

 

Het kopen van een tweedehands auto word je een stuk makkelijker gemaakt. Dankzij deze 5 aantal stappen heb jij snel een mooie occasion voor je deur. Mede mogelijk gemaakt door Garage Saab in Duiven. Dé occasion verkoper van Duiven.

 

  1. Maak een proefrit

Rijd uitgebreid over verschillende wegen. Zo krijg je een goede indruk. Zorg dat je precies weet of je de tweedehands auto fijn vindt rijden over de verschillende wegdekken. Zo kun je in Duiven zo de A12 op, de stad in of op de wegen van het platteland rijden.

 

  1. Controleer het verleden van de auto

Je wilt niet voor onverwachte kosten komen te staan. Tegenwoordig zijn er veel tools om de onderhoudsgeschiedenis van de auto te achterhalen op basis van het kenteken. Zo kom je ook achter gebreken en de kilometerstand. Je kunt bij de garage zelf ook vragen naar het onderhoudsboekje.

 

  1. Onderhandel over de prijs

Over een occasion valt altijd te onderhandelen. Doe van tevoren goed onderzoek om achter de juiste prijs te komen. Zo kun je weten over de aankoopwaarde, inruilwaarde en verkoopwaarde. Houd vooral rekening met de staat van de auto en verlaag je prijs als je bepaalde gebreken ziet. Bij bepaalde dingen kun je je biedprijs naar beneden doen of je onderhalt dat de auto bv nieuwe banden krijgt.

 

  1. Sluit meteen een verzekering af

Als je een tweedehands auto koopt, staat het kenteken meteen op jouw naam. Daarom ben je verplicht een verzekering voor je auto te hebben. Bij inruiling moet je een vrijwaringsbewijs meekrijgen. Zo weet je dat oude bekeuringen of schades niet jouw schuld zijn. Anders staan deze op je eigen naam!

 

  1. Duidelijkheid

Wees heel duidelijk in de onderhandelingen. Zet gemaakte afspraken op papier voor ondertekening. De voorwaarden zijn niet altijd vanzelfsprekend! Kijk bijvoorbeeld of je recht hebt op APK-keuringen, nieuwe onderdelen of garantie. Tenslotte moet je de levering ook in de koopovereenkomst neerzetten. Zo weet je wanneer je recht hebt op je gekochte occasion uit Duiven.

 

Hopelijk heb je wat aan deze tips voor het kopen van een occasion in Duiven! Wil je nu een tweedehands auto kopen? Kijk voor occasions bij Saab in Duiven. Daar kunt u altijd terecht.