Het komt nog steeds voor dat mensen met een beroep in de zorg een training leren omgaan met agressiviteit moeten volgen. Dit komt vooral omdat studenten niet voldoende ervaring hebben opgedaan op hun stages. Vaak worden ze beschermd, wat natuurlijk niet verkeerd is. Dat zij beschermd worden heeft wel als resultaat dat zij niet goed met agressiviteit kunnen omgaan. Een omgaan met agressietraining kan ervoor zorgen dat deze jongeren leren hoe zij met zorgbehoevende mensen om moeten gaan. Uiteraard zonder dat zij of de patiënt hier last van hebben. Deze trainingen worden juist gegeven om ervoor te zorgen dat alle partijen minder last hebben van stress.

Leren omgaan met agressie in de zorg

Omgaan met stress en agressiviteit kan er namelijk voor zorgen dat het behandelplan van de patiënt in gevaar komt en dat hij of zij een gevaar voor zichzelf wordt. Als ook jongeren weten hoe zij hiermee om moeten gaan, dan wordt het risico gelukkig kleiner. Een leren omgaan met agressietraining geeft de patiënt ook de vrijheid om zichzelf te kunnen zijn. Juist wanneer het personeel weet hoe zij met een agressieve patiënt om moeten gaan, kunnen zij deze kennis in de praktijk uitvoeren. Zo is de veiligheid van iedereen gegarandeerd. Omgaan met agressie is niet iets wat makkelijk is, maar wat best wel lastig is. Vooral omdat het bij sommige mensen niet mogelijk is om van te voren in te schatten hoe zij zich op dat moment van de dag voelen. Dit is bijvoorbeeld bij patiënten met borderline of schizofrenie het geval. Buiten dat deze mensen waarschijnlijk erg lief zijn, kunnen zij ineens uitspatten. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is een leren omgaan met agressietraining het beste wat u dan kunt doen voor de patiënten.

Meer weten over onze leren omgaan met agressie trainingen?

Bent u ervan overtuigd dat een leren omgaan met agressietraining wat voor u is, dan raden wij aan om ervoor te zorgen dat u zich inschrijft via de website. Heeft u eerst een aantal vragen, dan kunt u dat natuurlijk altijd stellen. Bel ons dan gerust of vul het contactformulier in. Mensen durven niet zo snel hun vragen te stellen over het leren omgaan met agressie, maar het is zeker geen schande om iets bij te willen leren, ook al heeft u pas geleden nog een HBO of een MBO opleiding gevolgd. U laten bijscholen voor uw werk siert u alleen maar!

http://www.actinmove.nl/omgaan-met-agressie/