De kamervraag
Image default
Zakelijk

Het effect van natuurlijk licht binnen een vergaderzaal

Je hebt het vast wel eens gemerkt; daglicht heeft een positieve invloed op je humeur. Als levend wezen hebben we nu eenmaal daglicht nodig. Je zal vast snel merken dat als je de hele dag op je werk bent geweest en je veel in donkere ruimtes hebt bevonden, je energie na je werk niet zo hoog is. Gelukkig zijn steeds meer bedrijven zich hiervan bewust en word het hebben van natuurlijk licht tijdens het werken en vergaderen steeds belangrijker gevonden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om meer licht te krijgen in je vergaderzaal en de effecten hiervan? Lees dan vooral verder in dit blog.

 

Uitbouw lichtkoepel

Een mooie manier om meer licht in je ruimtes te krijgen is het plaatsen van een lichtkoepel uitbouw. Een lichtkoepel bestaat uit een of meerdere uitstekende ramen in het plafond die zo veel licht van buiten kunnen schijnen in je binnenruimtes. Een uitbouw lichtkoepel is makkelijk om te plaatsen en ziet er ook nog eens mooi en strak uit. Doordat het licht van bovenaf komt zal het niet zo fel schijnen in je gezicht als dat het zonlicht van de zijkant naar binnen schijnt. Je kan een lichtkoepel ook zien als een soort natuurlijke lamp. Zo hoef je geen elektrische lamp meer te gebruiken overdag en natuurlijk licht is natuurlijk veel aangenamer dan onnatuurlijk licht. Zoals de naam al zegt is deze lichtkoepel vooral geschikt voor uitbouw.

 

Vlakke lichtkoepel

Dit is zoals de naam al zegt een vlak raam in je plafond. Je kan deze zo groot laten zijn als je zelf wil, zo kan je een heel plafond van ramen hebben voor maximaal aantal licht in je ruimte. Ook dit ziet er mooi uit en zal een fijn effect hebben op de ruimte waarin je de lichtkoepel laat plaatsen. Voor ieder plat dak zijn er meerdere mogelijkheden voor lichtkoepels. Voor meer informatie over een vlakke lichtkoepel, kan je altijd contact opnemen met een bedrijf die lichtkoepels verkoopt.

 

Voordelen van lichtkoepels in je werkruimtes

Natuurlijk licht heeft een enorm positief effect op je productiviteit. Zo zal je zonder extra moeite te doen een stuk effectiever werken. Ook heb je door meer natuurlijk zonlicht waarschijnlijk meer energie. Daarnaast heeft daglicht een positief effect op je humeur en op je algehele gezondheid. Zo slaap je beter als je dagelijks veel wordt blootgesteld aan natuurlijk licht. Je voelt je een stuk frisser wanneer je in het licht werkt en bent zo ook beter in staat om in oplossingen te denken. Ook neemt genoeg daglicht onnodige stress weg. Als je momenteel nog in een donkere ruimte werkt en de werksfeer niet altijd goed is, zal je vast veel verschil gaan merken als je lichtkoepels besluit aan te leggen. Zo kunnen in natuurlijk licht je vergaderingen ook een stuk beter verlopen.

 

Gerelateerde artikelen

Soorten advocaten

Hoe leert u omgaan met agressie in de zorg?

3 tips voor de perfecte salarisadministratie