De kamervraag
Image default
Zakelijk

De waarde van een bedrijfspand

Bij het leiden van een onderneming hoort het om een bedrijfspand te hebben. Hierdoor heb je namelijk een vaste locatie waar je producten kan inkopen en weer verkopen. Verder helpt om een vaste klantenkring op te bouwen indien je een bedrijfspand hebt. Daarnaast kan je het pand inrichten op een manier die past bij jou, denk hierbij aan persoonlijke stijl en voorkeuren. De waarde van een bedrijfspand is dus cruciaal als het gaat om jou als ondernemer. Om een bedrijfspand aan te schaffen heb je echter wel een hypotheek nodig. Een hypotheek bedrijfspand krijgen is van cruciaal belang en noem je ook wel een zakelijke hypotheek. 

Overeenkomst sluiten
Bij het krijgen van een zakelijke hypotheek is het belangrijk om een overeenkomst te sluiten met een kredietverstrekker. In eerste instantie ga je hierin een gesprek aan met een kredietverstrekker waarin je elkaar leert kennen. De kredietverstrekker heeft als doel om winst te maken waardoor deze geldverstrekker zal kijken of je in staat bent om de lening die je afsluit weer terug te betalen. Als jij bijvoorbeeld een gezond financieel verleden hebt dan is de kans op het terugbetalen van de lening groter dan een situatie waarin er sprake is van een ongezonde financiële situatie. De overeenkomst wordt dus gesloten op basis van het eigen vermogen dat je hebt. Verder gaat het tevens om de kansen die de onderneming biedt. 

Diverse partijen 
Er zijn verschillende partijen die de keuze kunnen aanbieden om een overeenkomst aan te gaan met een ondernemer. Daarom is het belangrijk om verschillende kredietverstrekkers te vergelijken met elkaar. Hierdoor kan je achterhalen wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de verschillende partijen. De beste partij is uiteindelijk afhankelijk van de persoonlijke situatie waarin jij zit en tevens afhankelijk van de hoogte van de lening die je wilt afsluiten. Daarnaast zijn er wel een aantal voorwaarden te noemen die gunstig zijn voor iedereen, wat de financiële en persoonlijke situatie ook mag zijn. 

Zo min mogelijk geld verspillen   
Het is mogelijk om bij het afsluiten van een lening te kiezen voor een constructie waarbij er zo min mogelijk geld verspild wordt. Dit is het geval als er sprake is van een lening met een lage rente aangezien je bij het betalen van de rente geen geld aflost. Hoe hoger de rente is die je moet betalen over de lening die je hebt afgesloten hoe hoger het bedrag is dat per maand verloren gaat. Een hogere rente kan financiële problemen voor jou als ondernemer als gevolg hebben, waardoor het belangrijk is om te kiezen voor een lening met een lage rente.

Financiële beheer
Bij het kiezen voor een lening is het belangrijk dat je deze lening op den duur weer af kan lossen. Als dit niet het geval is dan heeft dit vervelende gevolgen. Zorg er dus voor dat jij je financiële beheer op orde hebt voordat je kiest voor een lening. Indien je een financiële situatie hebt of creëert waarbij er meer geld per maand binnenkomt dan eruit gaat dan heb je een situatie bereikt waarin je de lening af kan lossen. 

Bron: FinaForte.nl