De kamervraag
Image default
Bedrijven

Veranda ideeën

Een veranda hebben is leuk, maar hem echt origineel inrichten is lastig. Veel mensen hebben een veranda en richten hem dan net zo standaard in als de buren, met dezelfde standaard rotan tuinmeubels. Voor de mensen onder ons die wel van een thema houden zijn hieronder twee voorbeelden geschreven die net iets origineler en ook niet lastig te maken zijn.

Jungle thema

Eén van de iets bekendere thema’s is jungle. Echter kun je hier zoveel mee spelen dat het origineel blijft. Je kunt met donker hout, met licht hout, mango hout of juist bamboe werken. Alle houtsoorten geven al meteen een andere look. Zo zullen de donkere kleuren een stoere look creëren, licht modern, mango warm en sfeervol en bamboe geeft een rustieke look. Naast hout kun je ook werken met steenstrippen op de muur om het net iets rustieker en natuurlijker te laten lijken.

Daarnaast kun bij een jungle thema heel erg leuk spelen met verschillende soorten groene planten. Zo kun je hang- en klimplantjes gebruiken tegen de muren en aan het plafond. Planten zijn beter te verzorgen dan bloemen, maar sommige hebben meer verzorging nodig dan andere. Zorg er daarom wel voor dat je van te voren goed onderzoekt welke planten je het beste kunt pakken.

Hawaii thema

Een leuk en iets minder gebruikt thema is Hawaii. Bij dit thema is het leuk om met zandkleuren op de muren te werken. Ook kun je als je twee kleuren uit dezelfde lijn pakt met doeken de muur schilderen. Op deze manier krijg je een super natuurlijk effect dat een beetje lijkt op het strand. Verder kun je een Hawaii thema ook aankleden met bamboe, denk bijvoorbeeld aan een klein barretje. Hier zou je om het echt compleet te maken ook tiki cocktailglazen neer kunnen zetten. Bij een thema zoals dit moet je wel oppassen dat je veranda niet te druk inricht met teveel aspecten.

https://degoedkoopsteveranda.nl/