De kamervraag
Image default
Woningen

Waarom taupe een goede keuze kleur is voor in huis

Eens in de zoveel tijd is het leuk om je huis of slaapkamer een andere indeling of kleur te geven. Wanneer je opzoek bent naar een mooie kleur muur kan dat, omdat er momenteel zoveel kleuren mogelijk zijn, enorm moeilijk zijn. Echter zijn er zeker wel een aantal kleuren die makkelijk te combineren zijn met andere kleuren van de meubels die in de kamer staan. Stel dat je alleen een andere kleur muur wilt, maar wel je huidige meubels wilt laten staan, kies dan een kleur die te combineren valt met bijna alle kleuren. Taupe is een hele mooie neutrale kleur die goed bij veel andere kleuren en contrasten past. Daarom ook één van de meest gekozen kleuren van het jaar. Welke kleuren zijn er bijvoorbeeld goed te combineren met taupe lees je hieronder verder!

Combinaties van kleuren met taupe. 

Modern, hip, strak 

Denk hier bijvoorbeeld aan een mooie strakke loft. De kleur taupe kun je goed combineren met deze stijl en met witte muren. Doordat de kleur in veel contrasten voorkomt, kun je zelf bepalen hoe groot je het contrast wilt laten lijken. Hoe dan ook creëer je een mooie strakke look.

Kill naar warm 

Sommige woningen krijgen een soort kille, koude look doordat het daglicht op een bepaalde manier kill kan maken, zeker als je een kille tegelvloer hebt liggen. Je kunt de ruimte weer mooi warm krijgen door een taupe kleur muur te combineren met een rode of okerkleurige meubel of accessoire. 

Zacht en natuurlijk 

Wanneer je een aantal licht getinte taupe kleuren met elkaar mengt zoals bijvoorbeeld lichtgrijs met een meubelstuk die weer lichtbruin gekleurd is en zo weer andere elementen in huis plaatst die ook licht van kleur zijn, creëer je een zachte maar wel veel gecombineerde uitstraling in huis. Het geeft ook een soort natuur achtige uitstraling wat weer voor veel rust kan zorgen.