De kamervraag
Image default
Woningen

3 tips om je woonkamer nog gezelliger te maken

Heb je het gevoel dat je woonkamer nog wat sfeer mist, of nog een beetje leeg is? Zeker als je ergens net woont, kan het lastig zijn om een ruimte gelijk gezellig te maken. Door een aantal accessoires of andere meubels toe te voegen, kun je een hoop sfeer creëren. Wij hebben 3 tips voor je op een rijtje gezet, om meer sfeer te krijgen in de woonkamer! 

Kies voor kleur 

Kleur is onmisbaar in elk interieur. Met kleur kun je erg veel sfeer in een ruimte toevoegen. Heb je veel witte muren in de woonkamer? Schilder dan eens een muur in een mooie warme kleur. Vind je dat te veel kleur gelijk? Kies dan voor accessoires in mooie warme kleuren. Hiermee kun je eenvoudig een hoop extra gezelligheid toevoegen. Kies voor een warm kleurenpallet dat goed bij de rest van je interieur past. Hiermee krijg je het beste effect. 

Vul lege hoekjes op 

In een woonkamer heb je vaak van die hoekjes waarvan je niet zo goed weet wat je er mee moet. Door te kiezen voor een leuk accessoire of klein meubel kun je deze ruimte opvullen. Wat dacht je van een mooie fauteuils om in te lezen. Of kies voor wat aparts en ga voor een toffe zitzak! Hiermee creëer je niet alleen meer sfeer, maar ook extra comfort en zitruimte. En heb je niet zoveel ruimte? Ga dan voor een leuke plant of ander accessoire om de ruimte op te vullen. Ook kun je voor een functioneel accessoire kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een poefje waar je ook spullen in kunt opbergen. Zo benut je de ruimte optimaal! 

Kies voor de juiste verlichting 

Met verlichting kun je al heel een woonkamer gezellig maken. Het missen van die gezelligheid kan aan je lampen liggen. Heb je fel en kil licht, dan lijkt een woonkamer al snel ook kil. Kies voor lampen met een warme kleur en voeg extra sfeerlampen toe. Denk bijvoorbeeld aan kleine lampjes, of lampen die je kunt dimmen. Daarnaast kunnen kaarsen ook een hele hoop doen voor de woonkamer. Steek een paar kaarsjes aan je zult zien dat de atmosfeer gelijk veranderd! 

Bron: https://www.whoober.nl/