De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Welk type zonwering is het meest geschikt voor uw pand in Eindhoven?

Wanneer u besluit om zonwering in uw woning in Eindhoven aan te schaffen, kunt u bij Sunworkx kiezen uit zowel binnen- als buitenzonwering. In dit artikel vindt u meer informatie over verschillende soorten binnenzonwering die u bij Sunworkx kunt aanschaffen. Deze zijn er niet alleen om zon te weren, maar dragen ook bij aan het uiterlijk van uw interieur. Veelvoorkomende soorten zonwering die in Eindhoven bij Sunworkx worden gekocht zijn shutters, lamellen, vouwgordijnen en jaloezieën.

Shutters: horizontale latten in diverse kleuren

Shutters worden gemonteerd als luiken die horizontale latten bevatten die versteld kunnen worden. Deze vorm van zonwering in Eindhoven is zowel buiten als binnen te installeren. Shutters worden vaak van hout gemaakt, maar u kunt ze ook vinden van kunststof of metaal. Deze vorm van binnenzonwering kunt u in allerlei kleuren aanschaffen. Om functioneel te zijn, hoeven de latten niet helemaal gesloten te worden, op deze manier behoudt u nog enig licht in uw woning.

Lamellen: verticale draaibare latten

Lamellen zijn een soort verticale latten die u een kwartslag kunt draaien: wanneer ze ‘open’ staan, laten ze dus erg veel licht naar binnen, terwijl ze gedraaid juist een vrijwel geheel verduisterend effect hebben. U heeft ook de mogelijkheid om de lamellen naar de zijkant te schuiven. Omdat de lamellen uit dun materiaal bestaan, is uw raam dan volledig vrij. Een ander voordeel van lamellen is dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn terwijl ze gemonteerd zijn.

Vouwgordijnen: banen die trapsgewijs naar beneden vallen

Nog een optie om de zon mee te weren, is de aanschaf van vouwgordijnen. Dit zijn gordijnen die uit banen van tien tot dertig centimeter bestaan, die trapsgewijs naar beneden vallen. Vaak worden vouwgordijnen van katoen of polyester gemaakt, waardoor het ook hier geen probleem is om een kleur te vinden die bij uw interieur past. Schaft u zonwering in Eindhoven aan? Dan is het vouwgordijn misschien wel iets voor u.

Jaloezieën: flexibele zonwering

Jaloezieën zijn een populaire soort binnenzonwering, U kent ze ongetwijfeld. Een groot voordeel aan de aanschaf van jaloezieën als zonwering in Eindhoven, is dat u de latten zo kunt instellen dat ze meer of minder licht doorlaten. De materialen zijn vaak gemakkelijk schoon te maken én u heeft zelf invloed op de breedte en hoogte van de latten. Niet zo gek dus, dat jaloezieën een populaire oplossing zijn in veel huishoudens.

https://sunworkx.nl/