De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Tuin leeghalen en oude tuinmaterialen afvoeren

Voor sommige tuinprojecten is het nodig om de tuin leeg te halen en de oude tuinmaterialen af te voeren. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer er een nieuwe tuin of een vijver aangelegd gaat worden maar ook in het geval van een tuinrenovatie zal het nodig zijn om de tuin leeg te halen.

Wat zijn de kosten voor het leeghalen van een tuin en het afvoeren van de oude tuinmaterialen?

Wanneer u het leeghalen van uw tuin en eventueel de oude tuinmaterialen door een hoveniersbedrijf laat uitvoeren dan zullen daar kosten aan verbonden zitten. Die kosten worden berekend aan de hand van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Voorrijkosten die door het hoveniersbedrijf in rekening gebracht kunnen worden
  • Het uurtarief van het hoveniersbedrijf
  • De bereikbaarheid van de tuin
  • Het aantal kuub aan af te voeren tuinmaterialen

Wanneer deze factoren in kaart gebracht zijn kan het hoveniersbedrijf op basis daarvan een offerte voor u opmaken. Het kan zijn dat het hoveniersbedrijf de totale kosten berekend en voor u een prijs per m2 noemt. Wanneer we kijken naar de prijs per m2 bij het leeghalen van een tuin en het afvoeren van de oude tuinmaterialen dan kunnen we stellen dat de prijzen gemiddeld tussen de 15 en de 25 euro per m2 ligt. Deze prijzen kunnen dus aanzienlijk verschillen. Om die reden is het ook aan te raden om bij verschillende hoveniersbedrijven een offerte aan te vragen zodat u de prijzen met elkaar kunt vergelijken en u niet onnodig te veel betaalt. Naast deze tip hebben we nog een aantal andere tips voor u.

Tips om kosten te besparen

Bij een tuin leeghalen en afvoeren van de oude tuinmaterialen is het aan te raden om met een hoveniersbedrijf uit uw eigen regio zaken te doen. Op die manier kunt u er voor zorgen dat er geen of slechts in beperkte mate voorrijkosten worden berekend. U kunt er ook voor kiezen om bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren. Zo kunt alvast het een en ander aan voorwerk doen. Denk daarbij aan het verwijderen van de beplanting en een gazon, maar u zou ook eventueel de oude tuinbestrating alvast kunnen afvoeren. Laat het zware werk vervolgens aan het hoveniersbedrijf over.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/tuin-leeghalen-en-afvoeren-kosten/