De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Tips om een website interessanter te maken

Het is van groot belang dat uw website interessant voor het publiek is. Zeker wanneer het om uw bedrijfswebsite gaat. De website is in veel gevallen het visitekaartje van uw bedrijf. Wilt u uw website ook extra aanlokkelijk en interessant maken voor potentiële klanten en geïnteresseerden? Wij hebben de beste tips om uw website extra interessant te maken op een rijtje gezet.

Professionaliteit

Wellicht het belangrijkste is dat uw website professionaliteit uitstraalt. Wanneer uw website een kinderlijk of achterhaald ontwerp heeft, kan dit voor uw klanten al veel zeggen over uw bedrijf. Bent u zelf niet bekwaam in website ontwerpen? Huur hier dan een expert voor in. Het is een kleine investering om uw website professioneel te laten ontwerpen. Hier heeft u namelijk jarenlang plezier van.

Video content

Uw website is direct interessant wanneer er op de startpagina direct een video afspeelt. Wanneer bezoekers op de site belanden, worden zij direct in aanraking gebracht met beeldmateriaal van uw bedrijf. U kunt bijvoorbeeld een leuk welkomstvideo opnemen of een kleine reportage van uw bedrijf en werkzaamheden afspelen.

Persoonlijkheid

De website is direct een stuk interessanter wanneer er een persoonlijk tintje is. U kunt uw website persoonlijker maken, door bij de contact informatie een kleine persoonlijke alinea toe te voegen. Hier kan de eigenaar zich kort voorstellen of de geschiedenis van het bedrijf omschrijven. Voeg een professionele portretfoto toe voor een persoonlijk tintje.

Plaats mooie foto’s op uw website

Zeker wanneer uw website gerelateerd is aan bijvoorbeeld interieurinrichting is het cruciaal om mooie foto’s weer te geven. Mensen willen mooie interieurfoto’s zodat ze zich een beeld kunnen vormen van wat men aanbiedt.

Social media

Door social media links toe te voegen, wordt uw site een stuk interessanter. U schetst hierdoor het beeld van interactiviteit met de klanten. Voeg bijvoorbeeld uw Twitter account toe en laat de laatste tweets automatisch laden in een zij-venster. Ook een knop waarmee bezoekers zich automatisch kunnen abonneren op jouw social media accounts, maakt uw site een stuk interessanter.

Reviews en ervaringen

Laat de bezoekers van uw website helpen om de website interessanter te maken. U kunt bijvoorbeeld een pagina of gedeelte van de website openstellen voor commentaar, ervaringen en reviews van klanten. Hier kunnen zij een persoonlijk woordje kwijt en bijvoorbeeld uw werkzaamheden, service of producten prijzen. Dit geeft een vertrouwd beeld voor de potentiële klanten die uw website bezoeken.

Hou ook rekening met het thema en wees duidelijk. Een website voor interieur moet zo veel mogelijk informatie geven die aan dit thema gerelateerd is. Mensen die op zoek zijn naar deze informatie zullen sneller doorklikken wanneer het duidelijk is.

Interessante websites creëren hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Koppel bijvoorbeeld uw social media accounts aan uw website, zorg voor een persoonlijk tintje en voor moderne video content. De website is vaak de eerste kennismaking met u als bedrijf, zorg daarom voor een goede en professionele uitstraling.