De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Onderhoud teak tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn dagelijks onderhevig aan wisselende weersomstandigheden, zelfs als ze in de winter overdekt staan, zijn er altijd invloeden van buitenaf. Om je tuinmeubelen in goede staat te houden, is het verstandig om ze goed te onderhouden. Allereerst doe je hierdoor een stuk langer met je tuinmeubelen en ze blijven er ook nog eens extra mooi van. Teakhout bijvoorbeeld, is een zeer duurzame houtsoort die veel kan hebben. Maar met de juiste behandeling gaan de teakhouten meubelen nog langer mee. Het teak is een tropisch hardhout. Dit heeft als het nieuw is een mooie honingbruine kleur. Door de weersinvloeden verandert de kleur geleidelijk aan naar een grijsachtige kleur. Teakhout behandelen met een goede protector kan dit proces afremmen, hierdoor blijft de warmbruine kleur langer behouden.

Een goede protector voorkomt dat het verkleuringsproces in een rap tempo de uitstraling van het tuinmeubel verandert. Daarbij geeft bijvoorbeeld de golden care teak protector ook een goede bescherming tegen de zon, waardoor het teakhout ook in een betere conditie blijft. Het onderhouden van je teakhouten meubelen hoeft niet veel tijd te kosten. Er zijn speciale middelen om het teakhout op een gemakkelijke manier te reinigen en te onderhouden.

De teak protector is op een simpele wijze aan te brengen en houdt vier keer langer dan een teakolie. Zelfs de bescherming ten opzichte van een sealer is verdubbeld. Naast het beschermen van de fraaie teakkleur, voorkomt het ook dat je zwarte plekjes in het hout krijgt. De protector is gemaakt op waterbasis en solvate vrij.

http://www.tuinmeubelonderhoud.nl/