De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Kun je een antislipmat ook gebruiken voor huisdieren?

Antislipmatten zijn er in vele verschillende types. Zo is er de douche en bad antislipmat welke je op de bodem van je bad of douche met zuignappen vast aan de bodem laat zuigen. Deze mat voelt erg stroef aan en zorgt ervoor dat je niet uitglijdt op de gladde vloer van de douche. Dan zijn er nog antislipkleden. Die gebruik je bijvoorbeeld onder je tapijt zodat deze niet over de vloer schuift. Of op je tafel, onder het tafelkleed. Je hebt nog van die kleine gripmatjes voor in kastjes zodat je niets verschuift en deze zijn er ook voor de auto verkrijgbaar. Maar voor huisdieren die op gladde vloeren uitglijden. Zijn daar ook antislipmatten voor?

Antislipmat huisdieren

Ja, in principe zijn die er wel. Het is even afhankelijk en de vraag met welk doel jij de antislipmat wilt kopen. Sommige honden zijn herstellende van een operatie en voor hen kan het uitglijden schadelijk zijn. Voor deze honden kan een antislip foammat echt uitkomst bieden. Ik zelf zou er nog een rubberen antislipkleed onder leggen zodat je zeker weet dat het kleed niet over je voer glijdt. Maar de hond heeft met zijn pootjes heel fijn grip in zo’n schuimmat. Je moet niet denken dat dit soort antislipmatten superdik zijn hoor. Ze zijn ongeveer 1cm dik. Voldoende om toch dat zachte onder de pootjes te voelen en bescherming te bieden tegen uitglijden of vallen.

Ik begrijp dat je niet je hele huis vol met dit soort matten wilt leggen. Maar 1 strook van 4 meter zou natuurlijk voor de hond al fijn zijn. Wat je ook nog kunt doen is, antislipsokken voor je hond kopen. Het is even afwachten of je hond dat accepteert. Niet elk huisdier is namelijk van sokken gedient. Maar als de hond dit ook prettig vindt lopen, kun je hem ook antislipsokjes aan doen zodat hij veilig op het laminaat of gladde tegels in je huis kan lopen.

https://www.antislipmatkopen.nl/