De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Hoe maak je je tuin winterklaar?

Na een fijne, warme en zonnige zomer te hebben gehad in de tuin, is het weer tijd voor de winter. Sommige mensen zullen hier tegenop kijken, omdat zij liever nog wat langer in de zomersferen willen blijven hangen. Toch is het van heel erg groot belang om de tuin goed klaar te maken voor de winter. Wanneer je dit niet doet, kunnen er problemen ontstaan in de tuin. Deze problemen kunnen ervoor zorgen dat je de volgende zomer niet net zo fijn van de tuin kan genieten. Pak de Gardena slanghaspels er dus zeker bij, want het is tijd om de tuin winterklaar te maken!

 

Hoe graag je dus ook wilt dat de zomer nog wat langer blijft, dit is jammer genoeg niet zo en dus is het tijd om de tuin winterklaar te maken. Gelukkig kunnen de volgende tips jou heel erg goed helpen met jouw tuin helemaal klaar te maken voor de winter, zonder dat je hier heel erg veel moeite voor hoeft te doen.

 

Haal dode planten en bloemen weg

Wanneer je jouw tuin wilt klaarmaken voor de winter, is het heel erg belangrijk om dode planten en bloemen weg te halen. Je wilt namelijk niet dat deze tijdens de winter blijven liggen. Het is zo dat veel dode planten kunnen blijven liggen, zonder dat er iets mis mee gaat. Echter kan het ook zo zijn dat de dode planten voor ziektes zorgen die de levende planten slechter zullen maken. 

 

Alles planten die nog leven kun je laten staan. Deze planten zorgen namelijk voor voeding van de aarde. Haal dus zeker niet alle planten weg voor de winter, want deze voeden de aarde. Voedt vervolgens deze planten nog met water door Gardena slanghaspels.

 

Maai het gras

Het is voordat de winter begint ook nog belangrijk om het gras te maaien. Het gras groeit minder hard in de winter en het is dus zeker een goed idee om dit nog een laatste keer te doen voor de zomer. Wanneer je een laatste keer gaat maaien, is het een goed idee om dit op ongeveer vier centimeter te doen. Hierdoor kun je er de hele winter mee door. Bovendien ziet het gras er de hele winter goed uit, zonder dat je hier nog enige moeite voor hoeft te doen. 

 

Snoei alles wat gesnoeid moet worden

Het is ook een goed idee om alles in de tuin te snoeien. Zorg ervoor dat de heggen er helemaal netjes uitzien. Door dit voor de winter begint te doen, blijven de heggen de gehele winter mooi. Snoei ook bomen en planten als je niet wilt dat ze te groot worden. Het is niet nodig om deze planten en bomen te snoeien, maar het is wel heel erg belangrijk om dit te doen wanneer je niet wilt dat ze veel te groot worden. 

Plant bloembollen

Tot slot is het ook een goed idee om kort voor de winter bloemen te planten. Dat zorgt er namelijk voor dat deze bloembollen aan het begin van de lente ten bloei zullen komen. Hierdoor zul je aan het begin van de lente meteen een mooie en gezellige tuin hebben!