De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Waarom is internationale linkbuilding belangrijk voor jouw bedrijf?

Het is niet altijd duidelijk voor alle bedrijven: waarom internationale linkbuilding nou eigenlijk van zulk groot belang is voor hun bedrijf. Toch is het voor vrijwel ieder bedrijf dat wilt groeien op internationaal niveau, belangrijk om zich bezig te houden met linkbuilding. Wanneer jij een bedrijf hebt dat je wilt groeien, is het belangrijk om antwoord te krijgen op een aantal vragen. Deze vragen worden in dit artikel duidelijk beantwoord. Wanneer je de benodigde kennis hebt, is het een stuk makkelijk om daadwerkelijk aan het werk te gaan met internationale linkbuilding.

 

De volgende vragen geven antwoord op de belangrijkste vragen die met (international) linkbuilding te maken hebben. 

 

Vraag 1: Wat is linkbuilding?

Voordat je kunt begrijpen waarom international linkbuilding zo belangrijk is, is het heel erg goed om te weten wat linkbuilding zelf eigenlijk is. Zonder deze basiskennis over linkbuilding, zal het namelijk ook heel erg moeilijk worden om daadwerkelijk te snappen wat het belang van international linkbuilding is. 

 

Linkbuilding heeft eigenlijk voornamelijk te maken met hoe jij bezoekers naar jouw website genereert. Websites kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om via zoekmachines advertenties te plaatsen. Echter zijn deze advertenties tijdelijk. Linkbuilding zorgt voor resultaten die langer blijven. Door SEO kun je er namelijk voor zorgen dat jouw website ten alle tijden bovenaan staat in de resultaten van de zoekmachines. Hierdoor zullen veel meer mensen jouw website bezoeken. 

 

Vraag 2: Wat is international linkbuilding?

International linkbuilding is hetzelfde als linkbuilding, maar dan op internationaal niveau. Dit betekent dat er dus ook Engelse zoekwoorden gelinkt moeten worden naar jouw website. Bij verkoop van truien, zullen er dus woorden zoals ‘sweaters’ in artikelen moeten linken naar jouw bedrijf. Hierdoor kunnen ook internationale klanten jouw snel vinden, zonder hier erg veel moeite voor te hoeven doen. 

 

Vraag 3: Wat zijn de voordelen van international linkbuilding?

Zoals eerder gezegd zijn de voordelen van international linkbuilding eigenlijk heel erg vanzelfsprekend, namelijk: je zorgt voor een internationaal publiek dat jouw bedrijf leert kennen. In tegenstelling tot de resultaten van adverteren, zijn de resultaten van linkbuilding langdurig. Wanneer een site eenmaal hoog in de zoekmachines staat, zal deze namelijk niet snel zakken. Dit is dus zeker een heel erg groot voordeel van linkbuilding in het algemeen. 

 

Vraag 4: Op welke dingen moeten er gelet worden bij linkbuilding?

Wanneer je aan linkbuilding wilt doen voor jouw bedrijf zijn er een aantal belangrijke zaken om op te letten. Zo is het heel erg belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken waar jouw mogelijke klanten op zullen zoeken. Wanneer je de verkeerde woorden gebruikt, zullen jouw klanten je alsnog niet kunnen vinden. Dit is erg zonde van de tijd die aan de linkbuilding teksten wordt besteed. 

 

Het is daarom ook mogelijk om de hulp in te schakelen van anderen die meer kennis hebben over linkbuilding. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je ten alle tijden de juiste zoekwoorden kiest. 

 

International linkbuilding heeft dus zeker heel erg veel voordelen waar bedrijven erg veel profijt uit kunnen halen. Door genoeg kennis te hebben over linkbuilding, kun je er zeker van zijn dat je de juiste keuzes maakt die jouw bedrijf zullen helpen met groeien.