De kamervraag
Image default
Gezondheid

Heb je een droge huid door het harde water? Schaf dan een e- boiler met anti- kalk functie aan.

Heb je een droge huid door het harde water?
Schaf dan een e- boiler met anti- kalk functie aan.

Je kunt het altijd proberen, maar aangezien het waterleidingbedrijf zeer waarschijnlijk niet erg gevoelig zal zijn voor je argument dat je haar slecht zit en je huid ook zo droog is geworden van het harde water, zal je het toch anders moeten aanpakken. 

Wat er met je kranen, met je huid en je haren gebeurt is eigenlijk precies wat er ook gebeurt met je kranen in de douche, de theepot, de badrand en de buizen van je afwasmachine. Omdat zeepresten in hard water niet goed oplossen, zal dat samen met de mineralen uit het harde water hierop neerslaan.

Deze zeepresten zijn behoorlijk irriterend voor je huid! Een droge huid of eczeem is heel naar en wordt vaak mede veroorzaakt door (te) hard water.

Op den duur zal dit je huid aantasten, je huid verliest meer vocht en zal droog en ruw aanvoelen, ook zorgt het ervoor dat je haar minder zacht aanvoelt en lastig te kammen is.

 

De oplossing is simpel!

Er bestaan namelijk elektrische boilers met  een anti- kalk functie. Deze apparaten zijn de ideale oplossing voor al deze problemen.
Bijkomend voordeel; zo’n anti- kalk functie is ook beter voor het behoudt van je boiler omdat de boiler zijn werk simpelweg beter kan blijven uitvoeren doordat de kalk zich niet meer kan gaan hechten. Door dit simpele systeem bespaar je ook meteen op de onderhoudskosten.

 

 

 

 

Maar hoe werkt een anti- kalk functie

Anti- kalk boilers zijn boilers die uoitgerust zijn met een droge weerstand; de verwarmingselementen in de boiler kunnen niet direct in contact komen met het water en worden op deze wijze dus ook niet aangetast door de kalk in het water. Zo is het mogelijk dat deze elementen niet meer vervangen en schoongemaakt hoeven te worden! Zoiets is bij een ‘reguliere’ boiler iedere 2 jaar wel nodig.

De nieuwste elektrische anti- kalk boiler van het merk DAT, de DAT Aparici Eficiente Plus heeft zo’n anti- kalk functie. Deze DAT elektrische boilers hebben alsmede twee tanks, hierdoor vindt er ook minder warmte verlies plaats, is er minder menging met het inkomende koude water wat de opwarmtijd verkort. De DAT boiler is zeer goed geïssoleerd. Hierdoor wordt de warmte super lang behouden. De boiler is door al deze aanpassingen ontzettend energiezuinig geworden, hierdoor heeft de boiler een energielabel B.

De DAT boilers zijn enorm gunstig geprijst en te koop via elektrischeboiler.eu. 

Ook voor vele andere elektrisch aangedreven apparaten zoals; elektrische kachels, zonneboilersets, doorstrooom apparaten, elektrische cv’s, combi cv’s en zelfs anti- kalk magneten kan je op deze  overzichtelijke website terecht.

https://elektrischeboiler.eu/categorie/dat-nofer-boilers/

Gerelateerde artikelen

Wat zijn testosteron boosters?

Drempelvervanger of drempelhulp?

Millers Juice E-liquid: gemaakt door specialisten