De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Energie besparen door de juiste dakbedekking

Wist u dat u met de keuze voor de juiste dakbedekking kan helpen om energie te besparen? Uw dak kan een bijdrage leveren aan de strijd tegen klimaatverandering. Dat is MVO, en het bespaart bovendien nog eens op uw energiekosten.

De manier waarop u dit kunt doen is niet nieuw. Sterker nog, in warmere gebieden doen ze het al eeuwen. Denk bijvoorbeeld aan een stad als Casablanca. We hebben het natuurlijk over een wit dak.

Hoe werkt het?

Een wit dak wordt gerealiseerd door op de gekozen dakbedekking een witte coating aan te brengen. Dit gebeurt veel op bitumendaken of kunststof daken.

Waarom een wit dak?

Eigenlijk is het vreemd dat de meeste daken in Nederland zwart van kleur zijn. Vooral bij bedrijfspanden levert dit in de zomer onwerkbaar hoge binnentemperaturen op. Daardoor moeten bedrijven fors investeren in koeling. Een wit dak reflecteert het zonlicht, waardoor je minder hoeft uit te geven aan airconditioning. En dat tikt aan, want het blijkt drie keer zoveel energie te kosten om de temperatuur met één graad te verlagen, dan om de temperatuur één graad te verhogen. Met een wit dak kunt u tot 20% besparen op de energiekosten voor koeling.

Ook blijkt dat een wit dak helpt om de opwarming van de omgeving te beperken. Vooral voor steden is dat interessant, omdat de temperatuur in steden vaak graden hoger ligt dan in het direct omliggende platteland. Dit heeft niet alleen gevolgen voor mensen, maar ook voor de natuur.

De keuze voor een wit dak past dus binnen een milieubewuste manier van MVO bedrijven en is bovendien goed voor uw jaarcijfers. Roofing Service Nederland helpt u graag bij het realiseren van uw duurzame dakbedekking. Maak vandaag nog een afspraak voor een geheel vrijblijvende quick scan. Bel ons op 0575-56 55 55 of mail info@roofingservice.nl

http://roofingservice.nl/