De kamervraag
Image default
Bedrijven

De loonadministratie uitbesteden

Het is steeds meer het onderwerp binnen de HR afdelingen van menig bedrijf: het uitbesteden van de salarisverwerking. Streeds meer bedrijven springen op de boot en kiezen ervoor om hun salarisadministratie uit te besteden. Maar wat is dat nu net? Hoe werkt het? En vooral: welke voordelen heeft het?

Met salarisuitbesteding worden alle administratieve taken bij het verwerken van de salarissen uitbesteed aan een kantoor van professionals. Zelf levert u enkel nog de volgende gegevens aan: personeelsmutaties, nieuwe medewerkers, salaris mutaties, overuren, declaraties, verlofaanvragen en verzuimmeldingen. Het loonbureau verwerkt al die gegevens en geeft via een handige online omgeving een overzicht op de volgende output: digitale loonstroeken, jaaropgaven, andere overzichten, digitale journaalposten, betaalbestanen, loonaangiftes aan de belastingsdienst, persioenaangistes en rapportages. In het online portaal is al deze informatie 24 op 7 beschikbaar voor de HR medewerkers. Alle nieuwe gegevens worden binnen de 24 uur verwerkt. Voor werknemers is het bovendien ook mogelijk om zelf eventuele mutaties, verzuim- en verlofaanvragen en overuren in te geven. Bij de verwerkerking van alle gegevens wordt er uiteraard rekening gehouden met de bedrijfsspecifieke wetregelingen en cao’s. 

Gebruik maken van loonservice heeft enkele belangrijke voordelen voor een onderneming. Zo is er veel tijdswinst omdat de administratieve en routinematige taken worden overgenomen. Dat maakt het voor de HR medewerkers mogelijk zich te concentreren op de werkzaamheden die echt een toegevoegde waarde zijn voor de onderneming. Loonservice is ook kostenefficiënt. Vaak wordt onterecht gedacht dat het uitbesteden van de loonadministratie veel kosten met zich mee zal brengen, maar dat is niet het geval. Integendeel, loonservice biedt net een doeltreffende en betaalbare oplossing waardoor er net geld bespaard wordt door de uitbesteding. Het is ook veel flexibeler. Er zijn verschillende niveau’s van service verlening dus u bepaalt volledig zelf welke werkzaamheden u wil uitbesten en welke u binnenshuis blijft doen.

http://www.cbbs.nl