De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Bouwregels van Tiny Houses

In het bouwrecht gelden verschillende regels, niet alleen op nationaal niveau, maar ook in regionale gebieden. Het is daarom niet mogelijk om eenduidig te zeggen of het toegestaan is om de tiny houses op uw eigen grond neer te zetten, maar moet van geval tot geval dit onderzoeken.

Het is daarom dringend aanbevolen om de bouwverordeningen van de betreffende provincie vooraf te lezen of zich tot de bouwautoriteiten van de gemeente te wenden om er navraag naar te doen. Daarnaast moet worden onderscheiden of de module voor de lange termijn is gepland of slechts tijdelijk wordt gebruikt. Als de module slechts gedurende een bepaalde periode moet worden geinstalleerd, speelt de grootte ervan een doorslaggevende rol. Ook op dit gebied ondersteunen en adviseren wij u graag.

 

 

De buitenkant van onze containerwoning

Om onze containerwoning van buitenaf een visueel hoogtepunt te laten zijn en er niet alleen maar uit te zien als een eenvoudige container, is een aantrekkelijke gevel nodig.  Lees hier meeer over op: uitleg over containerwoningen. Voor ons containerwoning gebruiken we punt- of stripfunderingen. Uiteraard worden bij de aanschaf van de containerwoning werdt de funderingsplannen meegeleverd. Hiervoor bieden wij u verschillende alternatieven voor de normale golfplaten gevel, zoals pleisterwerk, houten gevels in grenen, lariks, vuren of thermosfalt, gevelcassettes van metaal, aluminium golfplaten of Trespap-platen.

 

Isolatie

Om het gezellig en warm te hebben in ons containerwoning is een goede isolatie het beste wat we kunnen doen. Daarom bieden wij onze containerhuizen aan met de minimumeis EnEv 2014 (energiebesparende regelgeving). In gipskartonplaten worden minerale wol voor de thermische isolatie, steenwol voor de brandbeveiliging en een vochtscherm inclusief binnenpanelen gebruikt.
 

Dak

Onze containerhuizen worden standaard aangeboden met een plat dak of trogdak, maar kunnen op aanvraag ook geleverd worden met een zadel- of lessenaarsdak.
 

Vloerbedekking van onze containerwoning

Als vloerbedekking gebruiken we de standaardversie van Tarkett, omdat dit een rendabele, duurzame en snel te installeren variant is. Deze is over het gehele oppervlak gelijmd zonder dwarsliggers. Maar ook vloertegels, laminaat of parket zijn populair, omdat deze ook verkrijgbaar zijn met een antislipoppervlak en in veel verschillende varianten kunnen worden gekozen.

De badkamer is voorzien van wand- en vloertegels. Ook hier zijn er een groot aantal verschillende soorten. Onze containerhuizen worden standaard aangeboden met antracietkleurige vloertegels en witte wandtegels (formaat 30 x 60 cm). Uiteraard kan de keuken, woon- of slaapruimte op verzoek ook betegeld worden.

 

Buitenmuur

Onze buitenwanden zijn standaard voorzien van een verzinkte gevelplaat, een gipsplaat en een EnEv-isolatie van 160 mm. Daarnaast is de binnenkant van de muur wit geschilderd met glasvezelbehang. Voor de ventilatie van de container is een geforceerde ventilatie voorzien.
 

Binnenwanden

Wij bieden de volgende varianten aan:

  • gipskartonplaten gevuld, geschuurd, behangen met glasvezelbehang en 2x ondoorschijnend met dispersieverf in witte lak.
  • Fermacell-borden gevuld, geschuurd, behangen met glasvezelbehang en 2x ondoorzichtig geschilderd met dispersieverf in het wit.

Deuren

  • Enkele of dubbele kunststof- en aluminium deuren, evenals schuifdeuren, kunnen als buitendeuren worden gebruikt.
  • De binnendeuren zijn gemaakt van houten buisvormige spaanplaat en worden standaard in ons assortiment opgenomen.

 

Ramen

U kunt onze ramen ook verkrijgen in verschillende varianten en afmetingen, bijvoorbeeld 1- of 2-vlakke, halfhoge of verdiepingshoge ramen, met of zonder rolluiken. Uitvoeringen in aluminium, hout, kunststof, standaard of gelamineerd.
 

Elektrische installatie

De planning voor het aantal en de positie van de benodigde enkele of dubbele contactdozen en lichtschakelaars wordt door ons overgenomen. In de badkamer ontvangt u vochtbestendige stopcontacten. De stopcontacten zijn ook verkrijgbaar met kinderbeveiliging indien gewenst. Alle installaties voldoen aan de VDE-norm. Wij zorgen voor kabeldoorgangen voor de verlichting van de containerhuizen zodat u uw lampen kunt installeren. U bepaalt de locatie van de verkooppunten.
 

Aansluitingen

De installatie van de aansluitingen voor elektrische of warmwaterverwarming, boiler, wasmachine, keuken etc. is uiteraard inbegrepen in onze diensten. De aansluiting vindt dan plaats op locatie.
 
Bij de keuze van de juiste badkamer valt er veel te overwegen. Vooral visueel wil iedereen een aantrekkelijke en hoogwaardige apparatuur kunnen presenteren. Hiervoor bieden wij u hoogwaardige producten zoals wc’s die aan de wand hangen of achterwandbevestigingen. Indien u speciale wensen heeft met betrekking tot de standaard, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

https://www.dekamervraag.nl/woning-en-tuin/het-dagelijks-leven-in-een-tiny-house/