De kamervraag
Image default
Bedrijven

Grijs; dé kleur voor in een industrieel interieur

Kleuren, ook in een industrieel interieur kom je deze tegen. Als je denkt aan welke kleuren, dan is er vaak één kleur die eigenlijk door iedereen genoemd wordt. En welke kleur denk je dat het is? Juist, grijs. Grijs is een kleur die vaak in alle industriële woonstijlen wordt gebruikt.

Grijs op de muur

Een eerste mogelijkheid is dat je één of meerdere muren een grijze kleur geeft. Het mooiste is, om niet één kleur grijs te gebruiken maar verschillende tinten grijs. Je kunt kiezen om één muur in het grijs te verven, maar meerdere grijze muren kunnen ook. Om grijs op de muur te krijgen zijn er o.a. twee keuzes; grijze krijtverf of grijze betonlook verf.

Grijze krijtverf op de muur

In principe kun je op alle muren krijtverf gebruiken. Als je gewoon behang hebt eerder hebt gebruikt, dan is het wel verstandig om deze kaal te maken. Krijtverf geeft een matte, kalkachtige en authentieke uitstraling aan je muur en daarmee aan je interieur. Krijtverf breng je aan met een roller of met kwast. En je brengt het net zo eenvoudig aan als gewone muurverf.

 

Grijze betonlook verf op de muur

Waar krijtverf een egaal resultaat geeft, geeft betonlook verf een bijzonder effect. Betonlook verf bevat kleine balletjes en als je deze uitveegt met een kwast en/of plamuurmes, dan krijg je een resultaat met verschillende kleuren. De uitveegde balletjes geven een uitveegeffect, welke een betonlook effect geeft. Je kunt de betonlook verf aanbrengen met een kwast en eventueel uitvegen met een spatel of plamuurmes. Je mag de verf dik aanbrengen. Probeer vooral eerst een proefstukje.

Het is wel belangrijk om als eerste stap primer (speciaal voor betonlook verf) aan te brengen. Dit zorgt voor de beste hechting.

Uiteraard zijn er nog veel meer opties om grijs aan je interieur toe te voegen. Wat dacht je van grijze meubels of juist een aantal grijze accessoires.

Wil je graag grijze krijtverf of betonlook verf gebruiken in je interieur? Kijk dan eens op de website van 100% Woongeluk. Zij verkopen ruim 50 stoere kleuren krijtverf en ook 10 kleure betonlook verf. 

https://myindustrialinterior.nl