De kamervraag
Image default
Verbouwen

Gebruik een Henco koppeling

Gebruik een Henco koppeling

Er zijn veel verschillende soorten en maten buizen op de markt en ieder model heeft voor- en nadelen. Wil je alle voordelen combineren? Kies dan voor de speciale meerlagenbuis van Henco. Henco werkt onder het motto ‘alleen de beste kwaliteit is goed genoeg’ en dat maakt dat de meerlagenbuis niet alleen de meest betrouwbare maar ook de meest gebruiksvriendelijke buis is op de internationale markt. Dankzij het brede assortiment is de buis te koppelen aan vele verschillende Henco koppelingen, de keuze is reuze.

Het produceren van kunststof fittingen, messing persfittingen knelfittingen, verdelers en vloerverwarmingssystemen in verschillende maten zorgt voor een volmaakt aanbod én vraagt om enige toelichting.

 

Perskoppelingen

Vroeger werden onze leidingen voor drinkwater nog aan elkaar gesoldeerd. Tegenwoordig geven we de voorkeur aan meer veiligheid en een sneller installatiesysteem. Daarom zijn de perskoppelingen bedacht. Een perskoppeling is een koppeling met aan de binnenzijde van beide koppelstukken een O-ring van rubber. De koppeling wordt op de pijp geschoven en vervolgens met een speciale tang op de pijp geperst. Vergeleken met vroeger is het grootste voordeel van de perskoppeling de besparing van tijd. Henco heeft in zijn assortiment perskoppelingen van PVDF en messing.

 

Steekkoppelingen

Ook de steekkoppelingen van Henco zijn verkrijgbaar in PVDF en in combinatie met de meerlagenbuis voldoet zowel de pers- als de steekkoppeling aan de eisen van een volmaakt systeem. De steekkoppeling werkt nog weer een stukje handiger als de perskoppeling. Bij de steekkoppeling steek je de buizen simpelweg in elkaar totdat ze verbinding hebben gemaakt. Vooraf knip je de buizen op de gewenste maat en zo is je buizen systeem gereed voor gebruik.

 

Knelfittingen en verdelers

Naast de pers- en steekkoppelingen heeft Henco ook knelfittingen en verdelers in zijn assortiment. Het gebruik van een knelfitting is veiliger en mooier dan solderen. Met name in krappe ruimtes kan het nogal risicovol zijn om een gasbrander te gebruiken. Een knelfitting is dan echt een aanrader. De verdeler legt zijn eigen betekenis eigenlijk al goed uit. Een groep leidingen wordt zo verdeeld en zo kan bijvoorbeeld iedere radiator zijn eigen aanvoer- en retourleiding krijgen. Dit zorgt voor optimale werking van het proces.

 

De juiste temperatuur van je vloer

Henco zag kansen in de markt van vloerverwarmingen en creëerde HencoFloor.  Bij hen moet je zijn als je op de vroege ochtend met je blote voeten op een warme vloer wilt stappen. HencoFloor heeft namelijk de oplossing voor een vloerverwarmingssysteem in uw huis. Of het nu gaat om een nieuw of een wat ouder huis. Warme voeten klinken natuurlijk erg verleidelijk, maar je denkt waarschijnlijk vrij snel aan de kosten. Allereerst kun je flink besparen op je energierekening als je vloerverwarming correct is ingesteld. Het energieverbruik van je vloerverwarming ligt namelijk vele malen lager dan die van je traditionele radiator aan de muur. Het mooie aan de Henco vloerverwarming is tevens dat deze energiezuinig zijn en gemakkelijk aan te sluiten op warmtepompen, zonneboilers of pellet kachels. Ook de levensduur van je vloerverwarming is uiteraard van belang. Je wilt niet dat je prachtig gelegde vloer gesloopt moet worden, omdat je vloerverwarming stuk is. Gelukkig staat Henco wereldwijd bekend om zijn kwaliteit, niet alleen zijn meerlagenbuis maar ook alle andere materialen van vloerverwarming van Henco zullen voldoen aan de hoogst gestelde eisen.