Hoewel andere landen in opkomst zijn, blijft Frankrijk de populairste vakantiebestemming onder Nederland. Heel vreemd is dat niet, want Frankrijk ligt relatief dichtbij, is helemaal ingericht op toeristen en heeft voor elk wat wils. Of je nu houdt van een strandvakantie, van natuur of van de bergen, in Frankrijk zit je altijd goed. Kies jij voor een vakantie in de bergen? Dan zijn de Franse Alpen de perfecte bestemming om jouw vakantie door te brengen.

Fietsen op  de Alpe d’Huez

De bekendste van de Franse Alpen is misschien wel de Alpe d’Huez. Deze berg is een vast onderdeel van de Tour de France. Maar ook de rest van het jaar is deze berg populair onder wielrenners. Vooral de goede doelen-tocht Alpe d’HuZES (waarbij wielrenners de berg zes keer beklimmen) is in Nederland erg bekend.

Wandelen

Behalve fietsen kun je in de Franse Alpen perfect wandelen. Zo worden de Alpen doorkruist door meerdere Grande Randonnees. Dit zijn wandelroutes die enkele dagen duren. Als je echter geen zin hebt om dagen achtereen met je rugzak te slepen, kun je ook heerlijk dwalen over de vele rondwandelingen. Bijna elk dorp heeft wel een of meer wandelingen van een tot enkele uren.

Bergbeklimmen

Dat je in de bergen prima kunt bergbeklimmen zullen we je eigenlijk niet te vertellen. Beklim jij de Mont Blanc? Of begin je rustig met een van de vele begeleide klim-excursies? Met je heerlijk zittende heren ondergoed van Beeren kun je alles aan!

Tot rust komen in stijl

Een vakantie in de Franse Alpen is een actieve vakantie. Het is belangrijk tussen de activiteiten tot rust te komen. In het gebied zijn diverse Glampings, waar je in een luxe tent kunt overnachten. Dit is de charme van kamperen, met alle luxe van een appartement. Je hebt een eigen douche, keuken en slaapt in comfortabele bedden.  Dat is het échte genieten!

https://glampings.nl/frankrijk/franse-alpen