De kamervraag
Image default
Telefonie

Stap jij ook over naar sim only? Het is een slimme zet!

We leven in economisch onzekere tijden. Alhoewel er vanuit de overheid een hoop subsidies zijn om bedrijven overeind te houden, zijn er toch veel mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt of wellicht nog zullen gaan verliezen.

Het is in zulke situaties belangrijk om eens goed te kijken naar de maandelijkse uitgave die je doet. Kun je nog ergens gaan bezuinigen? Een goede optie kan zijn om eens te kijken naar je maandelijkse kosten voor een mobiele telefoon, je kunt sim-only abonnementen vergelijken om geld te besparen. 

Maak je geen zorgen hoor, we gaan echt niet voorstellen dat je jouw mobiele telefoon wegdoet! Maar je kunt wel flink besparen op je maandelijkse kosten. Dat kan je op jaarbasis toch al snel enkele honderden euro’s opleveren.

Huidige toestel is nog in prima staat

Natuurlijk is het leuk om ieder jaar of iedere 2 jaar een nieuwe mobiel tot je beschikking te hebben. Maar als je geld wilt besparen is het helemaal niet zo’n gek idee om je huidige telefoon nog een tijdje te houden. Als je een abonnement hebt waar je maandelijks een bedrag betaald voor het toestel, dan kun je ervoor kiezen om dit toestel te houden nadat je deze hebt afbetaald. 

Je provider zal je waarschijnlijk wel contacteren of je een nieuwe mobiel wilt, maar daar hoef je natuurlijk niet op in te gaan. Als je telefoon al wat ouder is, kan het wel interessant zijn om deze eens helemaal op te schonen en alles weer up-to-date te maken. Dit kan vaak flink schelen in de snelheid van het toestel!

Stap over naar sim only provider

Een andere goede optie is om over te stappen naar bijvoorbeeld Tele2 sim only provider. Deze providers zijn vaak erg goedkoop en zo kun je dus nog veel meer geld gaan besparen iedere maand. Het is overigens wel belangrijk dat je goed kijkt naar de bundel die je afsluit. Zorg in ieder geval dat je voldoende data hebt, daar maken de meeste mensen namelijk flink gebruik van!