De kamervraag
Image default
Sport

Squash in Nederland

Squash in Nederland

Squash is een opkomende sport dat de harten van de Nederlanders aan het veroveren is. Het is echter en sport dat nog in de beginfase van de ontwikkeling zit. Doordat sporten zoals tennis, hockey en voetbal het nederlandse landschap aan het domineren zijn is het lastig om voor een vierde sport hier echt voet in de deur te krijgen. Een reden hiervoor is dat er dus simpelweg geen plek meer is voor een andere sport doordat de mensen in Nederland te druk zijn met de bestaande sporten en dit eigenlijk goed genoeg vinden.

Daarnaast is squash een sport dat in de historie van de sport is beoefent door een elitaire en vaak snobistische groep. Dit maakt dat, met name voor de buitenkant, de sport geen sociale functie heeft voor de lagere klassen in de maatschappij. Dit is echter niet helemaal waar anno 2019 waardoor de misopvattingen bijna funest zijn geweest voor de sport en de populariteit hiervan. De kern van de sport is een hechte gemeenschap van atleten die elkaar steunen bij het maximaliseren van de positieve zijdes van de sport.

Waarom zou squash een sport zijn die groter moet worden?

Squash heeft de potentie om expontieel te groeien binnen een relatief korte tijd. Een reden hiervoor is dat squash een sport is die vrij gemakkelijk te beoefenen is in verschillende settings waardoor de toegankelijkheid van de sport wordt vergroot. Spelers van ieder niveau kunnen elkaar uitdagen en daardoor een hele leuke pot hebben. Hierdoor is er veel variatie in het landschap van de sport te bekennen en verschillende krachtmetingen die op iedere baan plaatsvinden.

Squash is een sport die een gezond lichaam met zich meedraagt en ervoor zorgt dat mensen zich beter in hun vel voelen. Een reden hiervoor is dat squash onlangs is uitgeroepen tot de gezondste sport die een persoon kan doen. dit is bevonden door Forbes die een grootschalig onderzoek heeft gelanceerd naar de impact van squash op het menselijk lichaam en daarbij de correlatie tussen squash en andere sporten onder de loep heeft gelegd.

Met de sport is het wel van belang dat het juiste squashmateriaal wordt gebruikt. Wanneer een speler gebruikmaakt van een squash racket dat zijn spel complimenteert kan deze speler exponentieel meer uit zijn of haar spel halen dan wanneer dit niet het geval zou zijn. De grootste squash webshop van Nederland die dit levert is www.QSS-Squash.nl. Deze squashwebshop helpt iedereen snel en kundig aan de juiste squash spullen.

https://www.qss-squash.nl