De kamervraag
Image default
Aanbiedingen

De leukste drankspelletjes van Nederland

Wat zijn de leukste drankspelletjes?

 

De leukste drankspelletjes zijn degene die jou en je vrienden een onvergetelijke avond bezorgen. Maar wat is een onvergetelijke avond? Daarvoor zijn spellen en drank nu gecombineerd tot drankspelletjes.

 

Drankspelletjes worden al jaren gespeeld onder studenten en jongeren maar zijn enorm gestegen in populariteit tijdens de corona jaren. Na veel avonden thuis blijven gingen meerderen van ons op zoek naar manieren om onszelf te vermaken op de vrijdag en zaterdag avonden. De oplossing werd al snel gevonden, heel Nederland werd aangetrokken door de drankspelletjes die gewoon thuis gespeeld konden worden.

 

Nou kan het zo zijn dat jouw buren de enige zijn geweest die af en toe last hebben gehad van wat schreeuwende dronken mensen, maar voor de rest is een drankspel de manier tot een gave avond. Wat is dan echt een tof drankspelletje wat je met familie, vrienden en bekenden kan spelen aan de keukentafel? Nou het is makkelijker dan je denkt!

 

Drankspelletjes zijn veel leuker dan de ouderwetse bordspellen, toch?

 

Een drankspelletje is niet bepaald een uitvinding waarvoor je jaren gestudeerd hoeft te hebben. Een drankspel wordt namelijk vaak afgeleid van een simpel (vaak ouderwets) spelletje wat jij vroeger als kind aan de keukentafel speelde. Kijk bijvoorbeeld naar het mens erger je niet drankspel, de naam zegt het al. Een pak kaarten, een oud bordspel, een setje dobbelstenen en ga zo maar door. Mix dit met een creatief idee en een flinke lading drank en hoppa, jouw eigen drankspel is geboren. Zorg daarnaast voor een paar gezellige vrienden of familie leden die wel weten wat zuipen is, het complete recept voor een top avond!

 

Ben je nou zelf te lui, dan bestaan er natuurlijk al genoeg kant-en-klare drankspellen. Deze games zijn nog veel leuker dan de standaard games die jij kent. Neem dus eens een kijkje en laat je verrassen door de vele mogelijkheden en variaties van drankspellen in Nederland.