De kamervraag
Image default
Industrie

Wanneer is een natwasser de ideale oplossing?

Natwasser: filter bij industriële processen

De luchtkwaliteit op de werkplek moet voor je personeel aan alle eisen voldoen. Daarnaast geldt dit ook voor de lucht die via de schoorsteen wordt uitgestoten. Er is strenge wetgeving op dit gebied en bedrijven uit de bulk- en stortgoedverwerkende industrie zijn verplicht om hier nu en in de toekomst aan te voldoen. We gaan hier in op het nut van een natwasser, een installatie die schadelijke stoffen in lucht of gas neutraliseert door contact met vloeistof.

Onder de waarden blijven met een natfilter

Wanneer is een natwasser een goede oplossing voor je bedrijf? Dit systeem bindt stofdeeltjes aan waterdruppels, waarbij de stofdeeltjes bezinken en zich verzamelen in het filtersysteem. Een natfilter werkt voor allerlei typen verontreinigde lucht, bijvoorbeeld voor droge stof, maar ook voor kleverige stof. De natfilter is een verstandige keuze, als je altijd onder de geldende grenswaarden wil blijven. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die garanties af kunnen geven voor emissies naar buiten en immissies naar binnen. Hiervoor is een inspectie nodig door het bedrijf.

Systeem kiezen dat langdurig voordelen biedt

Als je op zoek bent naar de juiste natwasser – ook wel wet washer genoemd – dan heb je een machine nodig die voldoet aan de wensen van de mensen die ermee moeten werken. Het systeem moet bestaan uit hoogwaardige componenten die lang meegaan en het concept dient zo min mogelijk onderhoud nodig te hebben. Ook wil je als ondernemer natuurlijk de kosten voor je organisatie of fabriek binnen de perken houden.

Mesys: specialist in schone lucht

Een van de ondernemingen die natwassers produceert, is Mesys Industrial Air Systems. Dit bedrijf bedenkt duurzame oplossingen voor schone lucht en hecht veel waarde aan een goed persoonlijk contact met klanten. De medewerkers ontwerpen, bouwen en installeren systemen voor ontstoffing voor grote en kleine bedrijven. De producten hebben een hoge kwaliteit, zijn onderhoudsvriendelijk en de goed geschoolde experts hebben veel ervaring met nieuwe en tweedehands systemen.

https://www.mesys.nl/

Gerelateerde artikelen

Uw partner voor de aanschaf van een diamantzaag en ander diamantgereedschap

The ideal reagent for marine scrubbers for your vessels

Laat kunststof spuitgieten van uw nieuwe product over aan de expert