De kamervraag
Image default
Huishoudelijk

Tips voor een leuke inrichting van je woonkamer

Dat we iedere dag de nodige tijd in onze woonkamer doorbrengen, dat is natuurlijk geen verrassing. Overdag valt dit vaak wel mee, aangezien we dan veelal aan het werk zijn, maar in de avond zitten we toch al snel een uur of twee/drie in onze woonkamer. Veelal zal dit zijn om te kijken naar onze favoriete film of serie of het lezen van een goed boek. Het is dan natuurlijk wel zo prettig dat je dit dan ook doet in een gezellig omgeving. Ondanks dat veel mensen een gezellig huis willen, is het niet voor iedereen even makkelijk om alles op de juiste manier met elkaar te combineren. Om je een idee te geven hoe ook jij je huis gezellig kunt maken, hebben we een aantal tips voor. Met deze tips kun ook jij, zelfs met een beperkt budget een hele verandering teweegbrengen in je woonkamer.

Opruimen van de woonkamer 

Dit is misschien wel één van de meest makkelijke tips die we je kunnen geven, maar tevens wel één van de meest effectieve tips. Door je kamer op te ruimen, zal je al snel zien dat het geheel er totaal anders uitziet. Vooral plekken zoals een dressoir of vintage boekenkast lenen zich er al snel voor om ‘even’ iets neer te leggen. Onze ervaring leert, dat dit ‘even’ vaak permanent is en het dan al snel zorgt voor een rommelige uitstraling. Je doet er daarom dus verstandig aan om eerst eens drastisch op te ruimen, alvorens je verder gaat met de volgende stap. Je kunt je namelijk voorstellen, dat een prachtige kandelaar weinig tot geen effect heeft tussen een stapel papieren.

Verander van de indeling

Je huis gezellig maken kan zowel met, als zonder budget. Door je woonkamer eens anders in te delen heb je al snel het idee dat je in een nieuwe ruimte zit. Zo kun je je fauteuils op de plek van je bank zetten en ook de tafel een andere plek geven. Wel is het verstandig, om niet direct te gaan trekken met vanalles en nogwat, aangezien het kan zijn dat niet alles past. Je kunt dus beter eerst een situatieschets maken op papier, zodat je vanuit daar kunt kijken hoe jij het geheel uiteindelijk ingedeelt wilt hebben. Het immers zonde dat je direct aan het schuiven gaat en uiteindelijk blijkt dat het niet past.

Geef je accessoires een makeover

Hoe leuk is dat! Je oude accessoire gewoon een nieuwe look & feel geven. Dit kan door ze een andere kleur te geven, maar ook een andere combinatie doet het altijd goed. Zo kun je bijvoorbeeld je kandelaar eens omruilen met een waxinelichthouder en vice versa. Je zult zien, dat slechts een paar kleine aanpassingen kunnen zorgen voor een enorm resultaat. Zoals je kunt zien, hoeft het herinrichten van je woning niet altijd gepaard te gaan met een enorme uitgave. Je kunt namelijk gemakkelijk met een paar eenvoudig tips je woonkamer een volledige nieuwe look en feel geven. Uiteraard doen een paar nieuwe accessoires het altijd goed, maar het is niet per se noodzakelijk.

 

https://www.dekamervraag.nl/inrichting-van-je-woonkamer/

Gerelateerde artikelen

Een inductie kookplaat of wasmachine kopen, geeft meer comfort in huis

Wasmiddel online kopen | De nieuwe trend

Een WC-Bril hoeft niet duur te zijn