De kamervraag
Image default
Gezondheid

Stukje ontspanning, rust en spierherstel met een spijkermat

Ben jij op zoek naar een stukje ontspanning? Meer energie door een goede nachtrust? Of heb je last van rug of nekspieren? Een spijkermat kan je onder andere met deze dingen helpen. We leggen daarom graag uit wat een spijkermat is en welke voordelen het voor je lichaam en gezondheid heeft.

Een spijkermat is een mat met heel erg veel plastic punten die op spijkers lijken. Deze maken contact met je nek, rug of voeten. Deze punten kunnen aan het begin wat pijnijk aanvoelen maar na een aantal keren op de mat te hebben gelegen wen je er aan.

Voordelen van de mat:
– Verlicht hoofdpijn, nekpijn en rugpijn
– Kan helpen bij het verlichten van Ischias klachten
– Spieren worden soepeler
– Verminderd stress en spanning
– Fibromyalgie pijn
– Helpt tegen slapeloosheid

Hoe gebruik je de spijkermat?

Om een goed resultaat te krijgen kun je het beste de mat dagelijks voor 10 tot 20 minuten gebruiken. De mat leg je vaak plat op de grond, op de bank of op een bed waarna je er langzaam op gaat liggen. Dit kan met een handdoek of dun shirt er tussen, maar het beste resultaat haal je met een blote rug, al zal dat aan het begin best wel even gevoelig kunnen zijn. Verder kun je op de mat zitten, maar ook staan met je voeten. Het is belangrijk de mag regelmatig te gebruiken en dus niet af en toe eens een keer. Een goed resultaat haal je door het dagelijks te doen.

Verschil tussen een yogamat en spijkermat

Een spijkermat is iets anders dan een yogamat. Een yogamat is een vlakke mat zonder spijkerpunten en wordt veel gebruikt om yoga- / meditatie oefeningen op te doen. Sommige mensen die al een tijdje een spijkermat gebruiken zijn nadat ze aan de mat gewend zijn geraakt ook voorzichtig oefeningen gaan doen op de spijkermat. Zo kun je je eigen lichaam nog meer uitdagen en prikkelen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Ziektekostenverzekering 2017

Help ik heb een te laag libido | Oplossingen en Oorzaak

De beste smartwatches van dit moment: Voor je gezondheid en om af te vallen.