De kamervraag
Image default
Financieel

Pas op voor deze rode vlaggen bij het aanvragen van een persoonlijke lening

Zorg ervoor dat u geen spijt krijgt van uw beslissing om te lenen.

Persoonlijke leningen zijn doorgaans een betaalbare manier om te lenen. Ze hebben vaak een lager tarief dan creditcards. En aangezien deze leningen zijn ontworpen om over een paar jaar afbetaald te worden, geven ze u de kans om grote aankopen langzaam af te betalen.

Niet alle persoonlijke leningen zijn echter gelijk. Sommige betaaldagleningen doen zich bijvoorbeeld voor als persoonlijke leningen. En sommige persoonlijke leningen worden aangeboden door gewetenloze kredietverstrekkers met zeer ongunstige leenvoorwaarden, het is dan ook altijd slim om te vergelijken bij sites die alle aanbieders vergelijken, zoals https://spaarbuidel.nl/.

U wilt er zeker van zijn dat u geen lening krijgt waar u spijt van krijgt. Let dus goed op deze drie grote rode vlaggen voordat u een persoonlijke lening afsluit.

1. Uw aflossingstermijn is erg kort

Een korte aflossingstermijn gaat meestal gepaard met zeer hoge betalingen, omdat u maar een paar weken of een paar maanden de tijd heeft om de lening terug te betalen. Het probleem daarmee is dat u het zich misschien niet kunt veroorloven om de betalingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan het in termijnen betalen bij de blokker (https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-zonder-bkr/in-termijnen-betalen/blokker/), je vergeet je betaling, dit kan gevolgen hebben. 

Dit kan uw kredietscore beschadigen of ervoor zorgen dat u opnieuw gaat lenen en vast komt te zitten in een cyclus van steeds weer leningen aangaan. Dit is wat helpt om betaaldagleningen het gevaarlijkste type schuld te maken.

2. U zult hoge opstartkosten moeten betalen

Veel kredietverstrekkers voor persoonlijke leningen rekenen helemaal geen opstartkosten. Hoewel sommige gerenommeerde kredietverstrekkers een kleine vergoeding vragen om uw lening aan te gaan, zal dit niet gelijk zijn aan een enorm percentage van het geleende bedrag.

Als u wordt gevraagd om een hoge vergoeding te betalen, vooral als u koopt een klein bedrag — je moet uit de buurt blijven. De vergoeding zal uw effectieve rentevoet erg hoog maken en het terugbetalen van uw lening erg moeilijk maken.

3. De lening gaat gepaard met forse boetes voor vervroegde aflossing

U wilt de vrijheid om uw schuld vervroegd af te lossen als u het geld daarvoor kunt vinden. Daarom is het belangrijk om een lening met boetes voor vervroegde aflossing te vermijden.

De meeste gerenommeerde kredietverstrekkers zullen u niet straffen als u eerder schuldenvrij wilt worden. Er is weinig reden om genoegen te nemen met een lening die je straft omdat je verantwoordelijk bent en vroeg of laat uit de schulden wilt komen.

Hoe vind je een goede kredietverstrekker voor persoonlijke leningen

Let op want deze rode vlaggen kunnen u helpen een slechte geldschieter te vermijden. Maar hoe vind je een goede? De sleutel is om offertes te krijgen van meerdere verschillende leningverstrekkers en hun:

  • Rentetarieven
  • Terugbetalingstermijnen voor leningen
  • Aanvangskosten
  • Algemene voorwaarden (zoals boetes voor vooruitbetaling)
  • Kwalificatievereisten
  • Tijd tot financiering

Zoek een kredietverstrekker die u het meeste biedt redelijk tarief en vergoedingen. En zorg ervoor dat u door de aflossingstermijn niet tientallen jaren in de schulden zit of dat u uw schuld binnen een paar weken moet afbetalen. Besteed aandacht aan de totale kosten van de lening, evenals de maandelijkse betalingen en vooruitbetalingen. En zorg ervoor dat u kunt voldoen aan de vereisten van de kredietverstrekker voor het goedkeuren van leningen.

Idealiter beoordeelt u winkel en vergelijkt u deze functies met ten minste drie verschillende leningverstrekkers — of meer — om de persoonlijke lening te vinden dat is het beste voor uw specifieke situatie.

Voor meer informatie over persoonlijke leningen, bekijk ons onderzoek met betrekking tot persoonlijke leningstatistieken.

https://spaarbuidel.nl/zakelijke-lening/

Gerelateerde artikelen

Wat u moet weten over geld lenen

Verschillende soorten belastingen in Nederland

Beslaglegging aan moeten vragen