De kamervraag
Image default
Huishoudelijk

Ramen bedekken met raamfolie, goed idee?

Er zijn verschillende redenen waarom raamfolie gebruiken als raambedekking een goed idee is.  Een van de belangrijkste is veelzijdigheid. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten met unieke eigenschappen. Voor iedere ruimte in huis, op kantoor of in de opslagruimte vind je een geschikte raamfolie die past bij het doel waarvoor je de ruimte gebruikt.

Een goede verduisteringsfolie om opgeslagen meubels te beschermen

Verduisteringsfolie blokkeert tot wel 85% van het zonlicht en de bijkomende uv-straling. Zo blijven ruimtes die je koel en donker wilt houden ook echt koel en donker. Ideaal voor opslagruimtes en kelders met ramen die je voor weinig geld af wilt plakken. Verduisteringsfolie is verkrijgbaar in wit en zwart.

Niet alleen praktisch maar ook mooi

Privacy folie is vaak heel praktisch omdat je er geen materialen voor nodig hebt om het te bevestigen. Maar er is tegenwoordig ook raamfolie verkrijgbaar die er niet alleen heel praktisch is maar die er ook mooi uitziet. Deze zogenoemde Squid raamfolie is net zo makkelijk aan te brengen als iedere andere raamfolie maar is gemaakt van textiel, wat het geheel een luxe uitstraling geeft. Dit materiaal zorgt er ook voor dat je Squid textielfolie in verschillende fraaie kleuren kunt bestellen en dat maakt het tot een volwaardige raambedekking.

Het beste van twee werelden voor op kantoor

Op kantoor heb je vaak grote ramen om in grote ruimtes zoveel mogelijk daglicht door te laten. Om de privacy te kunnen waarborgen, zonder aan uitzicht in te leveren gebruik je one way vision folie. Er zijn verschillende versies waarvan spiegelfolie de meest opvallende is. Het is zelfs mogelijk om one way vision folie te kopen die je met een afstandsbediening aan en uit kunt zetten. Deze variant wordt vaak gebruikt als inrichting voor glazen vergaderruimtes.

Gerelateerde artikelen

Filterelementen

Slijpsteen schoonmaken doe je zo

De taatsdeur als eyecatcher van je huis