De kamervraag
Image default
Mode en Kleding

Je ruitersportwinkel inrichten met topmerken

Wanneer je op zoek bent naar een mooie collectie met kwaliteitsitems voor in je eigen ruitersportwinkel heb je behoorlijk veel keuze. De vraag is dan ook op welk segment van de markt je inzet. Ga je voor de topmerken met de hoogste prijzen, of wil jij je onderscheiden door de beste prijs-kwaliteitverhouding? Welke kant je ook opgaat, de merken uit dit artikel passen bij iedere collectie. Deze items mogen dan ook niet ontbreken in je winkel!

Items voor ruiters

Een van de belangrijkste uitrustingsstukken voor ruiters is de cap. Een goede cap beschermt het hoofd tegen een val van het paard, een trap of een ongelukkige botsing met een staldeur. Maar is ook licht van gewicht, knelt niet maar wiebelt ook niet en laat voldoende frisse lucht door waardoor je niet onnodig gaat zweten wanneer je actief bezig bent of de cap langere tijd draagt. Daarmee omschrijven we eigenlijk de Samshield cap. Er zijn talloze fraaie uitvoeringen beschikbaar, die over speciale luchtinlaten beschikken en gemaakt zijn van lichtgewicht composiet. Ook KEP Italia maakt bijzonder mooie rijhelmen met net dat beetje extra Italiaanse flair. In beide gevallen is het aan te raden om een maatwerkservice aan te bieden aan je klanten.

Items voor paarden

Ook voor paarden moet je voldoende aanbod hebben in je ruitersportwinkel. Van bandages om de paardenenkels mee te beschermen, tot een goed hoofdstel van soepel leer. PS of Sweden is een mooie combinatie van ruiteritems zoals jassen en polo’s, en uitrusting voor je paard. Denk daarbij aan leidsels en hoofdstellen maar ook dekjes. Voor langer ritten in de buitenlucht gaan mensen vaak op zoek naar dekjes van Eskadron. Dankzij de speciale materialen waar deze van gemaakt zijn, hou je ze makkelijk schoon en ademen ze uitstekend waardoor het paard onder het zadel niet gaat zweten.