De kamervraag
Image default
Groothandel

Alles over magazijnstellingen

Heb je een heel groot magazijn voor je bedrijf, maar weet je niet zo goed hoe je deze in moet richten? Dan kun je het beste gebruik maken van een magazijnstelling. Er zijn verschillende soorten magazijnstellingen die je kunt gebruiken. Als je al ooit een magazijnstelling gebruikt hebt, dan zul je wel weten hoe handig deze zijn om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Bovendien is het ook mogelijk om gebruikte magazijnstellingen weer door te verkopen zodat je kunt investeren in een nieuwe.

Magazijnstellingen

Magazijnstellingen zijn er in verschillende soorten en maten. Voor elk magazijn geldt natuurlijk wel dat het belangrijk is dat deze zo efficiënt mogelijk in is gericht. Dit moet uiteraard wel op een veilige manier gebeuren. Er zijn verschillende soorten stellingen waar je uit kunt kiezen om goederen en andere spullen in je magazijn op te bergen. Denk hierbij aan een palletstelling, een legbordstelling, een grootvakstelling, een draagarmstelling, een inrijstelling, een doorrolstelling, een confectiestelling, een bandenstelling, een hygiënische opslag, een stelling voor verticale opslag, een pallet shuttle systeem, een platenstelling ofwel een ruitenstelling en een verrijdbare stelling. 

De functies van deze stellingen zitten bijna allemaal in de naam. Zo is een bandenstelling dus bedoeld om banden op te bergen en een palletstelling is bedoeld om pallets met spullen in op te slaan.

Gebruikte magazijnstellingen

Wil je wel graag magazijnstellingen kopen, maar heb je geen groot budget? Dan kun je ook nog altijd kiezen voor gebruikte magazijnstellingen. Deze zijn uiteraard altijd zorgvuldig op de veiligheid en beschadigingen gecontroleerd voordat ze aan worden geboden aan potentiële kopers. Een gebruikte magazijnstelling hoort namelijk net zo veilig en stevig te zijn als een nieuwe stelling. Het grootste verschil tussen een nieuwe en een magazijnstelling die al gebruikt is, is dus de prijs. Een gebruikte stelling is namelijk veel goedkoper dan een nieuwe.