De kamervraag
Image default
Gezondheid

Afvallen met een sapkuur, zo werkt het

Afvallen door middel van een sapkuur is een methode die steeds meer wordt gebruikt maar hoe werkt het nou eigenlijk? Dat wordt in de volgende paar stappen heel handig uitgelegd.

Een sapkuur zorgt voor calorierestrictie

Het begint allemaal bij de persoon zelf die bedenkt ik wil afvallen, deze persoon gaat dan zoeken naar wat de beste manier is. Hij of zij komt dan al gauw uit bij een sapkuur ook wel detox kuur genoemd. dit is nou eenmaal de beste manier omdat je minder calorieën binnenkrijgt dan je normaal gesproken binnenkrijgt. Terwijl je wel gewoon al je benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgt. En het beste is dat je niet zelf hoeft na te denken over wat je wel en niet mag eten, want er is een heel duidelijk schema. Dit maakt een sapkuur dan toch ook echt de makkelijkste manier om een calorierestrictie te creëren waardoor je snel gewicht verliest.

Sapvasten verhoogt het metabolisme

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat een korte periode van vasten het metabolisme. Hierdoor is er meer nachtrust en heeft het lichaam dus meer tijd om te herstellen, en dus ook meer energie om alle afvalstoffen af te voeren en het lichaamsvet te verbranden. Daarnaast bleek dat sapvasten effectiever is dan een simpele calorierestrictie als het gaat om het verliezen van vet en het tegelijkertijd behouden van spiermassa. Dit is belangrijk omdat spiermassa ervoor zorgt dat het lichaam meer energie nodig heeft om zich te onderhouden. Hierdoor is er meer voeding nodig om aan te komen en hoef je je calorieën minder te beperken om af te vallen.

Stijging groeihormoon door middel van sapvasten

De kern van veel aspecten van de gezondheid is het menselijk groeihormoon. Dit heeft namelijk een impact op je metabolisme, gewicht en spierkracht. Uit meerdere onderzoeken is te bevestigen dat sapvasten een positief effect heeft op het groeihormoon. Dit is fijn omdat, het groeihormoon ervoor zorgt dat je minder of geen spierkracht verliest als je afvalt, dat je sneller afvalt en dat het aanmaken van metabolisme sneller wordt. Als je al zin hebt gekregen in het bestellen van een sapkuur kijk dan eens op de site van The Juice Factory. daar kun je ook terecht voor nog meer informatie over het sapvasten.