De kamervraag
Image default
Gezondheid

Wat je kunt verwachten bij de tandarts in Breda

Een tandarts in Breda kiezen is natuurlijk zo gebeurt. Kijk maar eens op internet dan kom je in een paar seconden tientallen tandartsen tegen waar je terecht kunt. Of je naar een specifieke tandarts toe kunt is overigens wel afhankelijk van het aantal patiënten dat die tandarts nog toelaat.

Maar het is wel aan te raden om voor een tandarts te kiezen die past bij de soort en de hoeveelheid mondzorg die je nodig hebt. Kun je makkelijk en op korte termijn een afspraak maken? En voor welke soorten mondzorg kun je bij een specifieke praktijk terecht? Dat is met name handig wanneer je bijvoorbeeld met het hele gezin naar dezelfde praktijk wilt.

Mondhygiënist voor schone tanden

Bij de meeste tandartspraktijken is naast een tandarts ook een mondhygiënist in Breda aanwezig. Deze geeft voorlichting en voert preventieve behandelingen zoals het verwijderen van tandsteen en tandplak uit. Ook het polijsten van tanden behoort tot de taken van de mondhygiënist.

De tandarts voor intensievere ingrepen

Wanneer je voor het eerst naar een tandarts in Breda gaat, begint deze altijd met een controle. De tandarts brengt de huidige staat van je gebit in kaart en maakt vaak een aantal foto’s. Bij gaatjes gaat de tandarts meestal zelf aan de slag, al dan niet geholpen door de mondhygiënist. Sommige intensievere behandelingen zoals een wortelkanaalbehandeling kunnen bij de praktijk worden uitgevoerd maar de tandarts kan je ook doorverwijzen naar de kaakchirurg in het ziekenhuis.

De ortho voor beugels

Voor een beugel ben je aangewezen op een orthodontist. Meestal zijn mensen op zoek naar een ortho in Breda voor hun kinderen. Nadat ze zijn gewisseld naar hun volwassen gebit kan een beugel helpen om mooie, rechte tanden te krijgen. Maar ook als volwassene kun je een beugel nemen. Tip: vraag naar de mogelijkheden voor een beugel van Invisalign. Deze is veel praktischer dan een traditionele slotjesbeugel.

Gerelateerde artikelen

Wat zijn testosteron boosters?

Millers Juice E-liquid: gemaakt door specialisten

Jouw diëtist in Leiden en omgeving