De kamervraag
Image default
Geschenken

Tips voor het organiseren van de sportdag op school

De sportdag op school is een leuke en actieve dag waarbij kinderen lekker hun energie kunnen verbranden en tegelijkertijd in aanraking komen met verschillende sport- en bewegingsvormen. Genoeg bewegen is een belangrijke voor een gezond leven en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Aan jou de taak om van deze dag een evenement te maken dat de kinderen nog lang zal heugen! In dit artikel verschillende tips die je helpen bij het organiseren van een onvergetelijke dag!

Maak een lijst met activiteiten

Allereerst ga je bepalen welke activiteiten je op de sportdag terug wilt laten komen. Alles is goed maar richt je vooral op activiteiten waar veel kinderen tegelijkertijd aan deel kunnen nemen om de doorloop van de dag te bevorderen. Hou er tegelijkertijd rekening mee dat niet alle kinderen op hetzelfde niveau zitten en je altijd voor een alternatief zorgt voor kinderen die een activiteit te moeilijk, of juist te makkelijk vinden.

Een dag planning en eventueel wedstrijdschema maken

Organiseer je een sporttoernooi dan heb je een wedstrijdschema nodig. Wordt het een afvalpoule waarbij de winnaar er met de gouden beker vandoor gaat? Of kies je voor een schema waarbij alle teams minstens één keer tegen elkaar moeten spelen? Onderzoek verschillende speelschema’s en hou daarbij rekening met de tijd en de ruimte die je tot je beschikking hebt.

Sportprijzen bestellen

Met sportprijzen maak je de sportdag nog leuker voor de kinderen! Veel scholen kiezen ervoor om ieder kind een prijs te geven voor het meedoen. Dat is ook een stuk voordeliger aangezien je al een medaille kunt kopen vanaf een paar cent per stuk. Vaak kun je tijdens het bestellen van de medaille al aanpassingen maken. Bijvoorbeeld door het logo van de school erop af te laten drukken. Of een mooie, inspirerende boodschap!

Gerelateerde artikelen

Leren armbanden uit de hoogvlakte van Tibet

Bierviltjes laten bedrukken