De kamervraag
Image default
Financieel

Een ‘nieuwe’ telefoon voor een tweedehandsprijs.

De technologische innovaties hebben niet stil gestaan de afgelopen jaren. Je telefoon of iPad ontgrendelen met je ogen of vinger vinden we al helemaal niet meer raar. Alles is online met elkaar verbonden en alles is mogelijk tegenwoordig. Denk bijvoorbeeld is aan AR, VR of een iPhone die verbonden is met je smartwatch. Je kan het zo gek eigenlijk al niet meer bedenken of het is al mogelijk. Nu brengt dit gelijk een puntje van kritiek met zich mee. Dit soort apparatuur is namelijk in de afgelopen jaren ongeveer in prijs verdubbeld. Een telefoon die vroeger 600 euro kost gaat nu al ruim over de 1000 euro heen.

Het is buiten proporties en dat is niet voor iedereen hanteerbaar. Nu worden de producten aan de lopende band gemaakt. Honderden duizenden telefoons rollen er bij Apple en Samsung de fabriek uit. Als je zulke grote hoeveelheden maakt gaat er nog wel is iets mis. Dit hoeven geen grote fouten te zijn. Denk bijvoorbeeld aan niet optimaal klikkende volume- of vergrendel knop. Dit soort dingen kunnen een telefoon afkeuren terwijl er eigenlijk helemaal niks mis mee is. Dit soort foutjes worden niet in de fabriek zelf gerepareerd. Nu worden de telefoons ook niet weg gegooid. Wat blijft er dan over? Ze verkopen voor een goedkope prijs aan mensen die deze wel willen repareren en doorverkopen. Op deze manier zijn er goede apparaten verkrijgbaar voor een aanzienlijk lagere prijs dan de 1200 euro die je vandaag de dag voor de iPhone x betaald.

Er zijn een heleboel verschillende soorten ipad refurbished of macbook air refurbished online verkrijgbaar. Of denk aan iPhone 5s voor 202 euro! Dat klinkt al wat aantrekkelijker dan 1000 als je het mij vraagt.

 

Het is dus mogelijk om voor een lage prijs een ‘nieuwe’ telefoon te kopen. Als je het tegen niemand zegt zal niemand het zien.

http://e-conomy.nl