De kamervraag
Image default
Electronica en Computers

Een zelfbouw 3d printer kopen

Wanneer u de hype van het 3d printen een beetje heft gevolgd weet u waarschijnlijk ook date r al veel mogelijkheden zijn ontdekt voor deze nieuwe technologie. Verschillende branches en R&D afdelingen gebruiken de 3D printer voor handige toepassingen. Maar ook in de consumentenmarkt wordt de 3D printer steeds populairder omdat steeds meer mensen de mogelijkheden hiervan ontdekken. Natuurlijk zit er nog een enorme doorontwikkeling in maar dat je al via de website van IKEA bepaalde onderdelen thuis kunt uitprinten is een teken dat de markt hier aan het veranderen is. De 3D printer komt steeds meer in beeld.

Prijzen van een 3D printer

Natuurlijk zijn de prijzen van de 3D printer de afgelopen jaren wat gedaald maar toch is dit een prijs die voor veel mensen nog een behoorlijke stap is om aan te schaffen. Gemiddeld koop je een goede 3D printer vanaf 2000 Euro in 2017. Je hebt dan een prima printer. Maar wanneer u toch nog wat minder wilt betalen is de Prusa 3D zeker een 3D printer om te overwegen. Op een regenachtige zondagmiddag kunt u deze 3D printer in elkaar zetten en de prijs ligt omstreeks de 300 Euro wat natuurlijk een enorm verschil is t.o.v. overige modellen.

En dan je eerst 3d tekening maken

Jazeker wanneer u de 3d printer in elkaar heeft gezet en al filamenten heeft gekocht kunt u beginnen met het eerste 3D object om te printen. Tegenwoordig is er veel zeer gebruiksvriendelijke software beschikbaar voor een 3D printer. Daarnaast zijn er ook scanners waarmee u met een mobieltje een object kunt scannen om er vervolgens een 3D weergave van een tekening voor de 3D printer van kunt maken. Maar er zijn ook websites waar u al tienduizenden voorbeelden kunt vinden van 3d objecten die u met de 3d printer kunt gaan maken.