Sommige wasmachineproblemen kunnen heel gemakkelijk worden opgelost met behulp van een paar gereedschappen of zelfs door gewoon een slang vast te draaien, terwijl andere wasmachine het werk van een professional nodig kunnen hebben. Lees onze tips en advies over het oplossen van enkele van de frequentere fouten.

Als uw wasmachine meer van zijn leven wordt gerepareerd dan kleding wassen, is het misschien tijd om een ​​nieuwe te kopen. Een wasmachine die je kleding niet schoonmaakt, is verre van ideaal. Maar het gebeurt – en vaker dat je zou denken. Ook bij grote merken zoals de Siemens wasmachine komt het regelmatig voor dat er iets niet werkt.

Wat zijn redenen voor een niet goed functionerende wasmachine

Een van de meest voorkomende redenen is een geblokkeerde wasmiddellijn / -schaal. Als uw wasmiddel en wasverzachter niet naar uw kleren kunnen zakken, hoe kan de wasmachine dan goed worden gewassen? Om hieraan toe te voegen, als er een blokkade is, zullen uiteindelijk detergentia, ziektekiemen en zelfs schimmel zich ophopen en overbrengen op uw kleding. Dit gebeurt ook als het filter verstopt is of de afvoerleiding geblokkeerd is.

Reinig uw wasmiddel en filterlade voordat u uw volgende wascyclus start. Als het nog steeds niet werkt, moet u mogelijk de afvoer controleren.

Andere redenen kunnen zijn:

  • Overbelasting – als u te veel items in één wasbeurt probeert te persen, kunt u helemaal geen schone kleding achterlaten. Overbelasting betekent dat de kleding niet door de machine kan bewegen, vuil tussen de kledingstukken kan komen te zitten en er weinig ruimte is om het reinigingsmiddel te verspreiden.
  • Het verkeerde wasmiddel gebruiken of de verkeerde wascyclus kiezen – bepaalde reinigingsmiddelen werken het beste bij specifieke temperaturen. Controleer dit voordat u koopt. Aan de andere kant zullen bepaalde wasprogramma’s worden ontworpen voor specifieke kledingstukken, bijvoorbeeld zijde. Kiezen voor de verkeerde cyclus kan resulteren in een underwhelming wash.
  • Als je wasgoed aan het einde van elke cyclus komt, maar weigert te draaien, kan het zijn dat iets eenvoudigs is als het overbelasten van je machine, waardoor het uit balans raakt. Als u bijvoorbeeld te veel zware handdoeken hebt vastgelopen, kan het gewicht de sensoren beïnvloeden en de machine uitschakelen. Breng de lading opnieuw in evenwicht en probeer het opnieuw.

Een grotere wasmachine nodig, zodat u meer in één was kunt doen? Bekijk onze beoordelingen van wasmachines met extra grote vatcapaciteit .

Waarom begint mijn wasmachine niet met draaien?

Als het geen probleem is met overbelasting, kan het een van deze problemen zijn waardoor u een wasmachine krijgt die niet draait:

Gebroken deurvergrendeling of vergrendeling – Wanneer de deur volledig sluit, is de grendel veilig en dat geeft aan dat de deur gesloten is en dat het veilig is om door te gaan naar de volgende stap in de cyclus – bijvoorbeeld de draai. De vergrendeling zorgt er dan voor dat de deur dicht blijft tijdens het wassen. Als een van deze onderdelen kapot of versleten is, krijgt de wasmachine niet het groene licht om te beginnen met draaien. U kunt dit controleren door op de vergrendeling te drukken. Als deze niet klikt, is deze verbroken. Kijk ook naar de plastic delen rond het deurslot, als ze versleten of gecorrodeerd zijn, werkt het signaal mogelijk niet.

  • Aandrijfriem – Zoek uit of de aandrijfriem de oorzaak is van het probleem door de deur te openen en de trommel te laten draaien. Er moet enige weerstand zijn – als de trommel gemakkelijk draait, moet de riem mogelijk worden vervangen.
  • Afvoerblok – Als de trommel niet kan leeglopen, begint de centrifuge niet. Als je nog steeds water binnen kunt zien als de spin moet beginnen, is dit een duidelijk teken dat je je leidingen moet controleren op verstopping.
  • Andere oorzaken zijn een defecte aandrijfmotor of pomp. Als u nog steeds niet zeker bent van de oorzaak, moet u bij een professional uw machine inspecteren.

https://witgoedland.net/wasmachine/