De kamervraag
Image default
Dienstverlening

Het belang van IPaaS voor een API platform

IPaaS en een API platform gaan inmiddels hand in hand samen. Om de API’s van uw bedrijf optimaal te benutten, kunt u eigenlijk niet meer zonder een overzichtelijk API platform dat door uw ontwikkelaars (en eventuele externe partijen) eenvoudig te gebruiken is. IPaaS kan dit proces alleen nog maar verbeteren. Dit heeft diverse voordelen tot gevolg.

Sowieso is een API platform een aanrader voor bedrijven. API’s stellen systemen niet alleen in staat om gemakkelijker met elkaar te communiceren en info uit te wisselen, maar aan de hand hiervan kunt u ook meer relevante data vergaren vol interessante info. Deze gebruikt u om diverse processen te verbeteren, bijvoorbeeld de customer experience op de site. IPaaS kan hier ook een rol van betekenis spelen.

Hoe IPaaS een API platform kan verbeteren

IPaaS staat voor Integrated Platform as a Service en is vooral relevant met betrekking tot Cloud en mobiele mogelijkheden. Tegenwoordig gebruiken vele mensen hun smartphones om sites te bezoeken. Ook hiervan kunt u relevante data binnenhalen en hun customer experience verbeteren. IPaaS stelt u in staat dit te doen.

Daarnaast geeft IPaaS u de mogelijkheid om gebruik te maken van de Cloud. Ook dit kan tot meer data leiden. Bovendien zorgt een Cloud platform er voor dat u te allen tijde toegang heeft tot uw data. Dit verhoogt de snelheid van het binnen halen van de data en de mate waarin u data kunt analyseren. Het enige wat uw medewerkers nodig hebben is een internetverbinding.

Deze specialist helpt u

Bedrijven dienen een vooruitziende blik te hebben om lang mee te kunnen gaan binnen deze branche. Het is dan ook niet voor niets dat Datacon al meer dan 20 jaar bedrijven helpt. Zij realiseerden zich al snel de power van API’s. Zij hebben dan ook veel ervaring en expertise op dit vlak, en kunnen ook uw bedrijf helpen.