De kamervraag
Image default
Dienstverlening

Haar doneren aan een goed doel?

Denk je er over na om je haar te doneren aan een goed doel? Er zijn jaarlijks honderden mensen die dit doen. Dankzij deze haardonateurs is er mooi werk mogelijk. Haarwerken van echt haar zijn namelijk erg kostbaar. Als je je haar doneert aan een goed doel als de Haarstichting, wordt dit haar gebruikt om haarwerken van te maken. Dankzij jou is het dus mogelijk om mensen te helpen! Maar hoe werkt dit nu precies? En hoeveel haardonaties zijn er nodig om een mooi haarwerk van te kunnen maken? Dit zijn veelgestelde vragen. Er bestaan ook verschillende manieren om je haar op te sturen. Dit zullen we allemaal duidelijk maken in dit artikel?

Kapsalons die zich inzetten om te knippen met korting als je je haar wilt doneren

Er bestaan in Nederland honderden kappers waar je je haar met 50% korting of soms zelfs gratis kunt laten knippen, wanneer je je haar wilt doneren. Deze kappers knippen je met veel plezier en hebben veel ervaring met het afknippen van haardonaties. Niet alle kappers kunnen namelijk zomaar mooi kortere kapsels knippen. Zoek daarom altijd naar een kapper bij je in de buurt die gratis of met 50% korting wilt knippen, als je je haar wilt doneren.

De zoekfunctie met kappers waar je je haar kunt doneren, kan je vinden op https://www.haarstichting.nl/home/vind-een-kapper.

Wanneer mag je je haar doneren?

Als je je haar wilt doneren, zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Dit kan per stichting verschillen. Bij de Nederlandse Haarstichting zijn de belangrijkste voorwaarden:

–          Het haar moet minimaal 30 cm lang zijn.

–          Het haar mag geverfd zijn, maar dan wel in een natuurlijke haarkleur.

–          Het haar moet gezond zijn, dus niet uitgedroogd.

–          Het haar moet schoon en droog worden opgestuurd.

Heb je verder nog vragen over je haardonatie? De Haarstichting heeft een artikel met veelgestelde vragen opgesteld, waarin antwoord wordt gegeven op al je vragen. Staat je vraag er niet tussen? Dan kan je ook direct een vraag stellen aan de Haarstichting via hun contactformulier.

Hoe kan ik mijn haardonatie het beste opsturen?

Er bestaan verschillende manieren om je haar te doneren en dit op te sturen naar de Haarstichting. Het adres waar je het haar naartoe kunt sturen, is als volgt:

Haarstichting Thomas Mannsingel 86 2553 DA Den Haag

Als je je haar zelf opstuurt, doe dit dan altijd in een stevige envelop. Let op dat je de vlecht aan de boven- en onderkant goed vastbindt. Het is namelijk zonde als dit losraakt en de haardonatie in de war raakt. Als je je haar opstuurt, is het aan te raden om een e-mail adres toe te voegen. Als je dit doet, ontvang je namelijk een persoonlijk bedankje via de mail. Deze bedankjes worden verstuurd nadat de haardonaties zijn uitgepakt door de vrijwilligers. Kijk nog even goed hoeveel postzegels je hebt opgeplakt, zodat je zeker weet dat je haardonatie in goede orde door de Haarstichting wordt ontvangen.